Rasmus Ristolainen tahditti Buffalon huiman nousun – Markus Granlundin rankkarimaali antoi toivonkipinää

Rasmus Ristolainen oli alustamassa Buffalo Sabresin upeaa nousua NHL:ssä Vancouver Canucksia vastaan. Sabres voitti ottelun lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–3.

Pääkuvan videolla NHL:n suomalaisuutisia lauantain Tulosruudusta.

Buffalo oli vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä 1–3-tappioasemassa, mutta iski sitten kahdesti ilman maalivahtia. Joukkue nousi maalin päähän, kun Ristolainen pelasi kiekon oikeaa laitaa pitkin päätyyn Sam Reinhartille, joka otti pelivälineen rystyllään haltuun ja kyttäsi, kunnes Jeff Skinner oli noussut maalin eteen. Syöttö oikealla hetkellä luukulle, ja verkot soivat (video NHL:n verkkosivuilla).

Vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Ristolainen kärkkyi hyökkäyssinisellä. Rasmus Dahlinin pitkä avaus tavoitti sieltä suomalaispuolustajan. Ristolainen heitti kiekon maalille, Vancouver-maalivahti Jacob Markström torjui irtokiekon eteensä, ja Sam Reinhart oli paikalla luuttuamassa kiekon nuottaan. 25 minuutin jääajan ottelussa luutinut Ristolainen nappasi näin illan toisen syöttöpisteensä (video alla).

Sabres käänsi ottelun edukseen lopulta rangaistuslaukauskilpailussa, kun siltä onnistuivat sekä Jack Eichel että Casey Mittelstadt ja Vancouverilta ainoastaan Markus Granlund. Granlund piti maalillaan Vancouverin toivoa yllä Elias Petterssonin epäonnistumisen jälkeen, mutta peli ratkesi, kun myöskään Canucksin Nikolai Goldobin ei onnistunut iskemään maalia.

Granlund nappasi ottelussa syöttöpisteen syötettyään Loui Erikssonin maalin edestä tälläämän 1–1-tasoituksen (video NHL:n verkkosivuilla).