Tähtikuski ajoi Dakar-rallissa historialliseen voittoon – paras moottoripyöräilijä kärsi epäinhimillisistä kivuista: "Kuin viisi ihmistä viiltäisi veitsellä ranteeseeni"

Qatarilaiskuski Nasser Al-Attiyah on napannut jo kolmatta kertaa urallaan Dakar-rallin autoluokan voiton. Voitto oli ensimmäinen, joka on otettu Toyotalla.

Qatarilaistähti Al-Attiyah kaasutti 10 etapin kilpailussa Perussa ylivoimaisen voiton, yli 46 minuutin erolla ennen espanjalaista Mini-kuski Nani Romaa. Kolmanneksi kisassa ylsi ranskalainen rallilegenda Sebastién Loeb Peugeotillaan.

Autoluokan päätösetapin voitti espanjalaiskonkari Carlos Sainz. Viime vuoden kokonaiskilpailun ykkönen Sainz sijoittui nyt kokonaiskisassa 13:nneksi. 

Perun hiekkadyynit selättäneellä Al-Attiyahilla oli varaa varmistella päätöspätkällä, jossa hän tuli yhdeksänneksi, 9 minuuttia Sainzia hitaampana.

– Tämä on fantastista. Ei virheitä koko rallin aikana. Tämä oli todella, todella vaikea ralli kaikille, Al-Attiyah sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Al-Attiayh oli aiemmin voittanut Dakarin Volkswagenilla vuonna 2011 ja Minillä 2015.

Toby Pricella kivulias urakka

Dakarin moottoripyöräluokan voitti KTM-kuski Toby Price. Dakar-voitto oli australialaiskuskille uran toinen.

Price kärsi kisan aikana valtavista rannekivuista.

– Kaikki, mitä voin nyt sanoa, on että tuntuu kuin viisi ihmistä viiltäisi veitsellä ranteeseeni. Nyt pitää katsoa, mitä vahinkoa olen ranteelleni tehnyt. Lopulta kipu ja kidutus ovat olleet sen arvoisia.

Kuorma-autoluokan voitti kolmatta kertää peräkkäin venäläiskuski Eduard Nikolajev. Voitto oli Kamazilla ajaneelle venäläiselle neljäs Dakarissa.

Tommi Mäkinen: Iso hatunnosto koko tiimille 1:00
Videolla Toyotan MM-rallitallin tallipäällikön Tommi Mäkisen kommentteja Urheilugaalasta.

Lue myös:

    Uusimmat