Cyan Kicks -yhtye haluaa valloittaa Euroopan – menestys on vaatinut uhrauksia

Cyan Kicks – menestys on vaatinut uhrauksia 5:03
Mistä Cyan Kicks -bändi sai alkunsa? Katso Video!

Helsinkiläinen Cyan Kicks kilpailee Uuden Musiikin Kilpailussa ja tähtää suomen euroviisuedustajaksi.

Uuden Musiikin Kilpailu käydään tulevana lauantaina ja yksi yllätyssuosikeista on helsinkiläinen Cyan Kicks.

Ennen menestystään bändillä on ollut haastavia vuosia, jotka ovat vaatineet uhrauksensa. Yhtyeen laulaja Susanna Alexandra, sekä kitaristi Niila Perkkiö kertovat, että Cyan Kicksiä edeltänyt bändi haki musiikillista tyyliään usean vuoden ajan.

– Edellisen bändin aika oli oman suunnan hakemista, jolloin jouduimme pohtimaan asioita, jotka erottaisivat meidät muista. Pikkuhiljaa suunta alkoi löytymään ja perustimme Cyan Kicksin. Nykypäivänä meillä on täysin oma saundi, Alexandra kertoo.

Menestyksen eteen bändi on joutunut tekemään suuriakin uhrauksia, kuten jättäytymään pois normaalista päivätyöstä.

– Siinä hetkessä yritti hakea balanssia töiden ja bändin välillä, kunnes tajusimme, ettei mikään edisty jollei anna 100 prosenttia musiikille, Perkkiö toteaa.

– Kyllä siinä sai kuulla vanhemmilta, että onkohan tämä järkevää, mutta olen aina halunnut kulkea omaa polkuani. Tämä on ollut sellaista vuoristorataa ja toisinaan on tuntunut, että mistään ei tule mitään, Alexandra lisää.

Yhtye ei ole lannistunut, vaikka on esiintynyt jopa tyhjille keikkapaikoille ja taloudellisesti on ollut tiukkaa.

– Olen oppinut siihen, että mihinkään ei kannata uskoa, ennen kuin asioita oikeasti tapahtuu. Vuosien aikana on ehtinyt innostumaan monista asioista, kun on yrittänyt saada omaa musiikkia eteenpäin. Pettymys on aina ollut todella raskas, kun takaiskuja on tullut, Alexandra kertoo.

Vuosi 2019 oli Cyan Kicksille käänteentekevä, kun kansainvälinen agentuuri osoitti kiinnostuksensa bändiä kohtaan. Prosessi kesti noin kaksi vuotta ja nyt bändillä on tuore sopimus saksalaisen agentuuritoimiston kanssa. Koronapandemia laittoi omat kapulansa rattaisiin, mutta vihdoinkin tuntuu, että asiat loksahtelevat kohdilleen.

– Silloin ajattelimme, että lähdemme heti keski-Eurooppaa valloittamaan, mutta pandemia iski. Nyt myöhemmin ajateltuna oli ihan hyväkin, että odotimme muutaman vuoden, Perkkiö sanoo.

Cyan Kicks -yhtye lähtee jännittyneenä kohti Uuden Musiikin Kilpailua Hurricane-kappaleellaan ja lupaavat jotain ennen näkemätöntä.

– Lähdemme kisaan täysillä ja sanotaan näin, että tuomme lavalle jotain mitä ei ole ennen nähty, Perkkiö kertoo salaperäisesti.

Lue myös:

    Uusimmat