Ravintolaa pyörittävä Arttu Wiskari pyrkii tarjoamaan töitä mahdollisimman monille koronakriisin aikana: "Yritän työllistää kaikki mahdolliset kaverit ja bändiläiset"

Vieraana muusikko Arttu Wiskari 8:30
Arttu Wiskari vieraili Vappu ja Marja Liven sohvilla

Uutta musiikkia julkaissut Arttu Wiskari pyrkii tekemään kaikkensa, jotta työt jatkuisivat mahdollisimman monilla koronakriisin aikana.

Muusikko-yrittäjä Arttu Wiskarin arki on kiireistä, vaikka artistin keikat ovatkin tällä hetkellä jäissä yhteiskunnassa vallitsevan koronaepidemian värittämän tilanteen takia. Wiskari pyörittää kuitenkin Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaa Wiskarila-ravintolaansa, joka myy asiakkailleen ruokaa take away -annoksina sekä kuljetusten kautta. 

Wiskarin mukaan tilanteen eskaloituessa yrittäjän oli ruvettava luovaksi sekä keksittävä uusia keinoja poikkeuksellisten aikojen edessä. 

– Kyllä tässä piti vähän tehdä sirkustemppua, täällä landella ei toimi mitkään Woltit tai muut, niin piti taikoa itse oma kuljetus. Meiltä lähtee aina aamuisin kolme autoa kuljettamaan asiakkaille ruokaa. Ainakin jotenkin pyörii tämä

Muusikko haluaa toivottaa voimia kaikille suomalaisille vaikeassa ja ennennäkemättömässä tilanteessa. Hän kertoo toivovansa, että ihmiset pysyttelevät terveinä sekä kaikilla olisi töitä. Wiskari itse yrittää myös kantaa kortensa kekoon tässä asiassa. 

– Tämä on ihan käsittämätön tilanne, mutta ei voi jäädä myöskään himaan itkemään. Pakko tehdä hommia ja itsekin yrittäjänä yritän työllistää kaikki mahdolliset kaverit ja bändiläiset ja kaikki ketä tässä nyt vaan on. Maksaa sen, mitä pystyn. 

Kaikesta huolimatta Wiskari kertoo olevansa tilanteessa hyvillä mielin. Perjantaina 10. huhtikuuta hän julkaisi pitkästä aikaa uuden singlensä Tässäkö tää oli, mikä on lämmittänyt muusikon mieltä erityisen paljon. 

– On jotenkin helpottavaa saada julkaistua uutta musaa, kun tässä on odotettu ja ihmetelty, että voiko tässä nyt julkaista. Nyt on vaan tosi hyvä fiilis, biisi on ollut valmiina pitkään ja nyt voin tavallaan päästää irti siitä. 

Tässäkö tää oli -kappale on Wiskarin mukaan tehty jo viime vuoden puolella, mitä kuulijan saattaa olla vaikeaa uskoa. Kappale on nimittäin täynnä teemoja, jotka sopivat vahvasti siihen aikaan, jota kansakuntana tällä hetkellä elämme. Lyriikoissa vilahtavat muun muassa ympäröivä hiljaisuusduunien ja kouluun pieleen meneminen sekä laman alkaminen

– Siinä on paljon viboja tähän aikaan, se on täysin sattumaa. On käsittämätöntä, että se meni näin. Ehkä tälläkin biisillä oli jonkinnäköinen syvempi tarkoitus, että se pitää sitten julkaista nyt tähän hetkeen. 

Yhteistyötä legendojen kanssa

Vaikka teemat ovat osaltaan synkkiä, on kappaleessa kuitenkin positiivinen, toiveikas pohjavire. Kappale on tehty yhteistyössä Leavings-orkesterin kanssa, mikä kuuluu sen melodiassa vahvasti. 

Wiskari kertoo, että alunperin tarkoituksena oli saada Leavings-orkesterin kitaristi Juha Karastie soittamaan kappaleeseen mandoliinia. Tuotantoporukka innostui kuitenkin ajatuksesta, että koko Leavings-orksterin poppoo saataisiinkin mukaan. 

– Kundit olivat hyvillä mielin ja sanoivat, että no, testataan millainen tulee. Sitten muutaman palaverin jälkeen päätettiin, että julkaistaan se yhdessä, yhteisbiisinä. Onhan se aika jännä kombo tavallaan.

Wiskari tunnetaan erityisesti suorana suomalaisten tunteiden tulkkina, jonka tuotanto iskee vahvasti erittäin monien suomalaisten mieleen. Muusikko itse kiittää menestyksestään vahvaa tiimiään, joka tietää erittäin vahvasti, mitä tekee. 

– Se on häpeilemätöntä, tarpeeksi junttia. Ei tavallaan lähdetä minnekään sinne, mitä me ei oikeasti olla. Se on aika monille tunnistettavaa ja toisille ärsyttävää, Wiskari arvioi. 

Seuraavaksi Wiskari keskittyy viimeistelemään tulevan albuminsa, jonka hän lupailee ilmestyvän piakkoin juuri julkaistun Tässäkö tää oli --singlen perään. Sitten hän, kuten lukuisat muutkin muusikot, odottavat kalenterit kourassa sitä, milloin keikkalavat jälleen aukeavat. 

– Tässä on jokaisella vähän sama tilanne, täytyy tehdä niitä töitä, mitä saa. 

Alla olevalla videolla Arttu Wiskarin uusi Tässäkö tää oli -kappale.

Lue myös:

    Uusimmat