Cristiano Ronaldo ylsi käsittämättömään saavutukseen, nämä maalit jäävät historiaan – United-manageri tunteellisena: "Upea tapa lopettaa"

Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo iski kaksi maalia torstaina, kun Unitedin kaatoi kotonaan Arsenalin maalein 3–2. Ronaldo ylsi samalla huikeaan saavutukseen laukomalla uransa 800. maalin. Voit katsoa historialliset hetket yllä olevalta videolta.

Ottelua seurasi myös uusi United-käskijä Ralf Rangnick, joka ottaa joukkueen komentoonsa loppukauden kestävällä sopimuksella. Managerin tehtäviä Ole Gunnar Solskjärin potkujen jälkeen hoitanut Michael Carrick ilmoitti voitto-ottelun jälkeen jättävänsä seuran "omasta päätöksestään".

– Päätös ei ollut helppo, mutta se tuntuu oikealta. Aioin pitää taukoa jo silloin, kun lopetin pelaamisen, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. Tämä tuntuu oikealta hetkeltä vetäytyä, ja tämä oli upea tapa lopettaa, Carrick sanoi ottelun jälkeen.

Seuran tiedotteessa Carrick kiitteli vuolaasti pelaajiaan ja taustahenkilöstöä.

– On ollut nautinto työskennellä tämän upean ryhmän kanssa, ja olen saanut pitkäaikaisia ystäviä.

Carrick tuli Unitedin apuvalmentajaksi heinäkuussa 2018 lopetettuaan pelaajauransa ja hoiti päävalmentajan tehtäviä kolmen ottelun ajan Solskjärin potkujen jälkeen. United voitti otteluista kaksi ja pelasi kerran tasan.

Carrickin ura Unitedissa päättyi, ainakin tässä kohtaa, historiallisissa merkeissä. Siitä piti huolen Ronaldo.

Arsenal meni ottelussa johtoon varsin eriskummallisella maalilla, kun United-vahti David de Gea joutui oman pelaajansa telomaksi kulmapotkutilanteessa. Emile Smih Rowe pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin.

Bruno Fernandesin tasoitettua astui esiin Ronaldo. Portugalilainen jatkoi Marcus Rashfordin matalan pallon verkkoon 52. minuutilla ja vei joukkueensa johtoon. Maali oli Ronaldolle uran 800:s, kun mukaan lasketaan viralliset ottelut seurajoukkueissa ja maajoukkueessa. Saavutukseen ei ole pystynyt aiemmin kukaan toinen.


Ronaldo kaunisteli maalilukemiaan vielä ottelun lopulla laukomalla Unitedin 3–2-voittomaalin rangaistuspotkusta.

United nousi voitollaan sarjassa seitsemänneksi. Se on 12 pistettä sarjajohtaja Chelseaa perässä. Arsenal on viidentenä kaksi pistettä Unitedin edellä.


Lue myös:

    Uusimmat