Cristiano Ronaldo aloitti kiusalliset tempaukset – nyt Uefa ärähti

6:45
Tulosruutu: Huuhkajien EM-pudotuspelipaikka takaisi jättimäisen rahapotin Palloliitolle.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on reagoinut Portugalin tähtipelaajan Cristiano Ronaldon tempaukseen siirtää turnauksen sponsorin Coca-Colan pulloja lehdistötilaisuudessa. 

Ronaldo siirsi kolapullot syrjään lehdistötilaisuudessa maanantaina, ja kehotti paikalla olijoita juomaan vettä. Tällä oli huomattava ja välitön vaikutus Coca-Colan pörssikurssiin

Päivää myöhemmin ranskalaistähti Paul Pogba teki saman Heinekenin olutpullolle, minkä lisäksi myös Italian Manuel Locatelli sijoitteli kolapulloja uudelleen. 

Uefa on nyt antanut varoituksen vastaavasta toiminnasta. 

– Uefa on muistuttanut osallistuvia joukkueita siitä, että yhteistyösopimukset ovat keskeisessä roolissa turnauksen läpiviennissä ja lajin kehityksessä Euroopassa, kisajärjestäjät tiedottivat keskiviikkona. 

Uefan turnausjohtajan Martin Kallenin mukaan erityisesti Ronaldon tempaus oli harmillinen. Kallen ymmärtää sen, jos pelaaja tekee vastaavaa uskonnollisten syiden takia. 

– Jos taustalla on uskonnolliset syyt, pullojen ei tarvitse olla siinä (lehdistotilan pöydällä). 

Kallen alleviivasi, että yhteistyösopimuksiin liittyvät velvollisuudet ovat osa turnauksen sääntöjä, jotka osallistuvien maiden jalkapalloliitot ovat allekirjoittaneet. Turnausjohtajan mukaan Uefa ei suoraan sakota pelaajia, vaan tämä hoidettaisiin lajiliittojen toimesta. 

– Olemme muistuttaneet lajiliittoja niiden vastuista, mutta totta kai sakottaminen on aina mahdollista. 

Juttua muokattu klo 8.46: Manuel Locatellin nimen kirjoitusasu korjattu. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja