Counter-Strike saa isoimman päivityksensä yli vuosikymmeneen – taittuuko Suomi-CS:n murheen alho?

Suosittu kilpapeli Counter-Strike saa ensi kesänä suuren päivityksen. CS2:n ensimmäinen suurturnaus mitellään Kööpenhaminassa ensi keväänä.

Counter-Strike-videopelisarjastaan tunnettu peliyritys Valve ilmoitti viime viikolla julkaisevansa ammuntapelisarjan uuden osan, Counter-Strike 2:n, ensi kesänä. CS2 toimii vuonna 2012 julkaistun Counter-Strike: Global Offensive -pelin (CS:GO) päivityksenä, mikä tarkoittaa, että myös pelin e-urheilupuoli siirtyy uuteen aikaan.

Tiistaina turnausjärjestäjä PGL ilmoitti järjestävänsä CS2:n ensimmäisen major-turnauksen ensi vuoden maaliskuussa Tanskan Kööpenhaminassa. CS:GO:ssa on järjestetty marraskuusta 2013 lähtien 18 major-turnausta, mutta ei koskaan Tanskassa, vaikka maa on kuulunut pienestä koostaan huolimatta jo pitkään e-urheilun mahteihin.

Major-turnaus järjestetään Royal Arena -monitoimihallissa, jossa on järjestetty viime vuosina lukuisia muita merkittäviä CS:GO-kilpailuja.

– Yksi kaikkien aikojen hienoimmista peleistä saa seuraavan lukunsa, joten emme voisi olla iloisempia, kun saamme järjestää todennäköisesti pelisarjan yhden tärkeimmistä majoreista. Tanskalla on rikas e-urheiluperintö, ja olemme innoissamme, että saamme tuoda maailman parhaat joukkueet kilpailemaan pelin arvostetuimmasta palkinnosta, PGL:n toimitusjohtaja Silviu Stroie sanoi tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Miten e-urheilijan valmennus käytännössä tapahtuu? Katso videolta esports-valmentaja Niklas"Nihvu"Hirvelän haastattelu. 3:30
Pelaajia valmennetaan Suomessakin ammattimaisesti. Katso videolta esports-valmentaja Niklas "Nihvu" Hirvelän haastattelu.

Suomi-CS alennustilassa

CS:GO:n 19:s ja viimeinen major-turnaus järjestetään toukokuussa Pariisissa. Viime vuonna major-pokaaleista kisattiin Belgian Antwerpenissä ja Brasilian Rio de Janeirossa.

Counter-Striken suomalaisosaaminen on tällä hetkellä alennustilassa, sillä maailman 20 parhaan tiimin pelaajistossa on tällä hetkellä vain yksi suomalainen. Hän on Aleksi "Aleksib" Virolainen, joka pelaa ruotsalaisessa Ninjas in Pyjamas -joukkueessa.

Suomalaisorganisaatio ENCE kuuluu yhä pelin huipulle, mutta joukkueessa ei ole pelannut enää toviin suomalaisia. ENCEn suomalaisviisikko ylsi major-finaaliin Katowicessa maaliskuussa 2019, mutta tanskalainen Astralis jyräsi tuolloin loppuottelun voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat