Suomen parhaan CS-joukkueen viimeinenkin suomalaispelaaja pihalle: "Jos jokin esportsissa on varmaa, niin…"

Counter-Striken HLTV-maailmanlistan sijalta 14 löytyvä ENCE on penkittänyt viimeisenkin suomalaispelaajansa. Hänen korvaajastaan ei ole toistaiseksi tietoa.

ENCEn Counter-Strike-joukkueen Joonas "doto" Forss siirtyy aktiivisesta kokoonpanosta penkille. Suomalaisorganisaatio kertoo asiasta Twitter-tilillään.

– Jos jokin esportsissa on varmaa, niin se on muutos. Koimme, että meidän tarvitsi tehdä muutoksia jatkaaksemme taistoa parhaita tiimejä vastaan. Tutkittuamme markkinoita ja kokoonpanoamme huolellisesti tulimme siihen lopputulokseen, että tämä muutos piti tehdä, toteaa ENCEn GM Niklas "Willkey" Ojalainen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Valmentaja Eetu "sAw" Sahan kanssa vuoden 2020 syksyllä ENCEn riveihin liittynyt Forss oli nykyisestä kokoonpanosta pisimpään joukkueessa kilpaillut pelaaja. Hän oli samalla tiimin viimeinen aktiivinen suomalaispelaaja siitä asti kun Aleksi "allu" Jalli siirtyi penkille keväällä 2021.

Yhdessä Forssin kanssa ENCEn kansainvälistynyt kokoonpano ylsi muun muassa IEM Fallin hopeasijalle ja ESL Pro Leaguen 14. kauden pudotuspeleihin. Syksyn major-turnauksessa tiimi jäi 16. parhaan joukkoon.

3:30
KATSO MYÖS: Miten e-urheilijoita valmennetaan käytännössä? Katso videolta Ahlman-opiston esports-valmentaja Niklas "Nihvu" Hirvelän haastattelu.

Forssin korvaajaa ENCEssä ei tällä erää vielä tiedetä, mutta organisaation tiedotteen mukaan viides pelaaja julkistetaan "tulevien viikkojen aikana". Forss itse ei ole kommentoinut esimerkiksi mahdollista tulevaa tiimiään, mutta toteaa Twitterissä olevansa "erittäin motivoitunut jahtaamaan unelmiaan toisaalla".

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lisää esports-uutisia Assembly.org-sivustolla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja