Mainos

Conan O'Brien päätyi sovittelemaan oikeusjutun – syytettiin vitsien varastamisesta

Suosikkikoomikko Conan O'Brien päätyi sovittelemaan oikeusjutun, jossa häntä syytettiin vitsien varastamisesta.

Yhdysvaltalainen Robert Alexander Kaseberg haastoi koomikko Conan O'Brienin oikeuteen varastetuista vitseistä.

Nyt oikeusjuttu on soviteltu Kasbergin, O'Brienin ja O'Brienin keskusteluohjelmaa näyttävän TBS-kanavan välillä. Jutun oli määrä mennä oikeuden kuultavaksi myöhemmin toukokuussa.

Kasberg syytti O'Brienin ohjelman varastaneen hänen Twitter-tilillä ja blogissa esiintyneitä vitsejä vuonna 2015. Vitsejä oli Kasbergin mukaan yhteensä viisi ja niitä käytettiin luvatta ohjelman avausmonologissa.

O'Brien otti sovittelutapaukseen kantaa Variety-lehdelle kirjoittamassaan kolumnissa. Veteraanikoomikko toi esiin, että vitsien varastaminen on noussut tapetille sosiaalisen median mukana. Hän muistaa tapauksen vuodelta 1995, jolloin David Letterman ja Jay Leno sattuivat kertomaan saman vitsin omissa ohjelmissaan. O'Brienin mukaan ihmiset ympäri maailmaa keksivät samoja vitsejä yhtenään.

– Fakta on se, että kun Twitterissä on yli 321 miljoona kuukautista käyttäjää ja 60 prosenttia heistä näyttää olevan komedian kirjoittajia, samoja vitsejä ajankohtaisista aiheista kirjoitetaan valtavia määriä, O'Brien kirjoitti kolumnissa kärjistäen.

O'Brien kirjoittaa uskovansa suurimman osan koomikoista olevan kunniallisia ihmisiä, eivätkä halua varastaa muiden kirjoittamaa materiaalia.

– Sellaisen tekeminen ei tuo iloa tai voittoa, O'Brien painotti.

Sovittelussa liikkuneita summia ei ole paljastettu julkisuuteen. Jos syyte olisi mennyt oikeuteen asti, olisi todistajina kuultu muun muassa Patton Oswaldia ja O'Brienin ohjelmassa niin ikään työskentelevää Andy Richteria.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja