Coldplay sopi oikeusjutun ex-managerinsa kanssa – yhtye maksaa jättikorvaukset

Coldplay-keikkojen dynaaminen hinnoittelu ihmetyttää – tätä se tarkoittaa 2:43
Coldplay-keikkojen dynaaminen hinnoittelu ihmetytti – tätä se tarkoittaa

Coldplay ja yhtyeen ex-manageri Dave Holmes pääsivät sopuun oikeusriidassaan, joka koski väitetysti maksamattomia keikkapalkkioita ja väitetysti käsistä karanneita kiertuekustannuksia. 

Brittiyhtye Coldplay on tiettävästi sopinut oikeusjutun ex-managerinsa Dave Holmesin kanssa, joka vaati bändiltä 10 miljoonaa puntaa, eli noin 11,8 miljoonaa euroa, väitetysti maksamattomia palkkioita.

Raporttien mukaan Holmesin kanssa on tehty sovinto seitsennumeroisesta summasta, mutta tarkempia tietoja ei annettu. Yhtye joutuu maksamaan tämän summan ex-managerilleen. 

Holmesin ja Coldplayn tiet erosivat vuonna 2022 yli kahden vuosikymmenen yhteistyön jälkeen, kun yhtye erotti hänet. 

Holmes väitti, ettei hänelle ollut maksettu palkkioita Coldplayn kymmenennestä ja yhdennestätoista albumista, joista kumpaakaan ei ole vielä julkaistu.

Holmesin mukaan hän aloitti ennen erottamistaan valmistelut bändin vuosien 2024–2025 kiertuetta varten. Hän väitti, että yhtye on sanonut, etteivät he ole koskaan sopineet sopimuksen jatkamisesta ja se kieltäytyy maksamasta hänelle työstä, jonka hän oli tehnyt albumin ja kiertueen hyväksi. 

Coldplayn edustajien mukaan Holmesin managerointisopimus päättyi vuoden 2022 lopussa, jolloin he päättivät olla aloittamatta uutta sopimusta.

Riitatilanne johti kilpaileviin kanteisiin Lontoon korkeimmassa oikeudessa, ja kumpikin osapuoli vaati toisiltaan miljoonia puntia. 

Coldplay väitti vastakanteessaan, että Holmes oli antanut Music of the Spheres -kiertuekustannusten karata käsistä, ja vaati 14 miljoonan punnan, eli noin 16,5 miljoonan euron, vahingonkorvauksia.

Suosikkiyhtye saadaan Suomeen heinäkuussa, kun se esiintyy Helsingin Olympiastadionilla 27., 28., 30. ja 31. heinäkuuta. 

Coldplayn hittibiisejä ovat muun muassa Fix You, Yellow ja Something Just Like This. Solisti Chris Martin tunnetaan yhtyeen keulahahmona.

Lue myös:

    Uusimmat