Mainos

Trump ja Cruz kilpailijoilleen: Lopettakaa jo kampanjanne

Yhdysvaltain presidentinvaalien republikaanien ehdokaskilpa on yhä selvemmin kahden kauppa. Donald Trump ja hänen haastajansa Ted Cruz veivät kumpikin voiton kahdessa osavaltiossa, kun esivaalien ja vaalikokousten sarja eteni yöllä Suomen aikaa.  

BBC:n mukaan sekä Trump että Cruz sanoivat lauantain tuloksen ratkettua, että republikaaneista Marco Rubion ja John Kasichin olisi aika lopettaa kampanjansa.

– Haluaisin kohdata Cruzin yksi yhtä vastaan. Se tulee olemaan helppoa, Trump ennusti.  

Ted Cruz oli suosituin puolueen ehdokas Kansasissa ja Mainessa, kun taas Trump vei ykkössijan Louisianassa ja Kentuckyssa.  

Jopa ihonvärillä merkitystä?  

Demokraattien puolella Bernie Sanders pysyy mukana presidenttikilvassa, kun myös hän otti voiton kahdessa osavaltiossa. Demokraattien ehdokaskisaa johtava Hillary Clinton sai tyytyä kärkisijaan yhdessä osavaltiossa, mutta voitto tuli selvällä erolla melko väkirikkasssa Louisianassa.

Sanders voitti nyt Kansasissa ja ja Nebraskassa.  

Demokraattien esivaaleissa näyttää käyvän niin, että Clinton menestyy etenkin osavaltioissa, joissa on runsaasti mustaihoista väestöä. Sandersilla taas on kannatusta valkoihoisten demokraattien parissa.  

Trumpilla että Clintonilla on lauantainkin tuloksen jälkeen pitkä etumatka haastajiinsa. Molemmat veivät valtaosan niin kutsutun supertiistain esivaaleista aiemmin tällä viikolla.  

Pääpuolueet nimeävät presidenttiehdokkaansa puoluekokouksissa heinäkuun lopulla. Yhdysvaltain uusi presidentti valitaan 8. marraskuuta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.