Mainos

USA äänestää supertiistaina 12 osavaltiossa

7:09

Yhdysvalloissa niin kutsuttuna supertiistaina republikaanit ja demokraatit äänestävät kaikkiaan 12 osavaltiossa siitä, kenet haluavat puolueissa ehdolle presidentinvaaleissa.

Viimeisenä äänestys päättyy Alaskassa.

Miljardööri Donald Trump on ollut mielipidemittausten mukaan johdossa republikaanien ehdokkaaksi, ja demokraateilla suosikki on entinen ulkoministeri Hillary Clinton. Molemmat johtavat selkeästi omia kilpakumppaneitaan. 

Jos joku suhtautui Trumpiin vielä vitsinä kisan alussa, niin nyt sitä tuskin tekee enää kukaan. Trumpilla näyttää mielipidekyselyjen valossa olevan etulyöntiasema useimmissa supertiistaina äänestävissä osavaltioissa.

CNN/ORC-kyselyssä hän on kasvattanut johtoaan myös valtakunnallisesti, ja kilpakumppanit Marco Rubio ja Ted Cruz ovat kaukana perässä.

Kuitenkin merkittävässä Teksasin osavaltiossa Trump voi joutua tyytymään kakkossijaan osavaltion omaa senaattoria Cruzia vastaan. 

Demokraateissa taas Clinton korjasi Etelä-Carolinassa ylivoimaisen voiton vastaehdokkaastaan Bernie Sandersista. Jos voitto on vastaavansuuruinen esimerkiksi Alabamassa, Georgiassa ja Virginiassa, Sandersista tuskin on enää Clintonin haastajaksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.