Christian Eriksenille murheellisia uutisia peliuran jatkosta

5:23
Tanskan EM-joukkue kertoi aiemmin Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä ja elvytyksestä.

Sydänpysähdyksen jalkapallon EM-kisoissa kokenut Christian Eriksen joutuu todennäköisesti jättämään Italian kentät, mikäli hän mielii jatkaa uraansa.

Eriksen oli saanut sydänpysähdyksen ottelussa Huuhkajia vastaan, mutta hänet saatiin elvytettyä takaisin. Tämän jälkeen Eriksen siirrettiin sairaalaan lisätutkimuksia varten. Tanskalaisen terveydentilan tietoja päivitettiin torstaina. Hänen kehoonsa asennettaisiin sisäinen defibrillaattori (ICD).

– Se on tarpeellinen rytmihäiriöiden aiheuttaman sydänpysähdyksen takia, Tanskan maajoukkueen lääkäri Morten Boesen kertoi tuolloin.

Kyseisellä laitteella on iso vaikutus Eriksenin uran jatkohaaveille, sillä Gazzetto dello Sportin mukaan Italiassa ei saa pelata sellaisen kanssa. Jos Eriksen haluaisi jatkaa uraansa, ei hän olisi ainoa, jolle on asennettu ICD. Esimerkiksi Hollannin puolustaja Daley Blindin kehosta löytyy ICD.

Italiassa pelaaminen ei tule kuitenkaan kysymykseen, sillä ICD:n kanssa pelaaminen on kiellettyä, koska se voi hajota lähikontaktista.  Muissa sarjoissa pelaaminen ICD:n kanssa on sallittua. Englannin Valioliiga on yksi niistä sarjoista.

– Systeemi voi hajota rintakehän kontaktista. Kontaktilajin, kuten jalkapallon jatkamiselle on yleensä vähemmän taipumusta, mutta jotkut pelaajat ovat jatkaneet uraansa,  Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkueen lääkäri ja kardiologi Mats Börjesson kertoi SVT:lle.

Italialaislehden mukaan Eriksen tutkitaan uudelleen 4-5 viikon päästä ja tuolloin voidaan tehdä päätös ICD:n poistamisesta. Eriksenin sopimus on voimassa vuoteen 2024.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja