Järkyttävän sydänpysähdyksen kokeneesta Christian Eriksenistä uutta tietoa – harjoitellut "salaa" entisen seuransa kentällä

5:23
Tanskan EM-joukkueen lääkäri kertoi aiemmin Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä ja elvytyksestä.

Christian Eriksen on kaikesta päätellen jatkamassa uraansa jalkapalloilijana. Sydänpysähdyksen kesken Suomen ja Tanskan välisen EM-kisaottelun saanut tähtipelaaja ei kuitenkaan voi pelata enää Italiassa.

Italian jalkapalloliiton sydänvaivoja ja ammattilaisurheilua koskevat säännöt estävät Suomea vastaan vakavan sydänkohtauksen saaneen Christian Eriksenin jatkamasta ammattilaisuraansa saapasmaassa. Eriksenille on asennettu sydämentahdistin, jonka kanssa Italiassa ei saa ammatikseen pelata.

Tästä huolimatta Interin tähtipelaaja ei ole ripustamassa nappulakenkiään naulaan, vaan näyttäisi puuhavan paluuta ammattilaiskentille.

Eriksen on nähty viime päivinä harjoittelemassa tanskalaisseuran Odensen harjoituskentällä. Tanskalaislehti B.T. raportoi Eriksenin harjoitelleen muun muassa varhain keskiviikkoaamuna seuran treenikeskuksessa Ådalenissa.

29-vuotias Eriksen on enimmäkseen työstänyt kentällä kuntoaan yhdessä tuntemattoman ja englantia puhuvan henkilökohtaisen valmentajan kanssa, mutta hänet on nähty myös harjoittelevan pallon kanssa.

– Olemme todella iloisia, että Christian Eriksen on pitänyt kuntoaan yllä meidän kentillämme, Odensen urheilujohtaja Michael Hemmingsen sanoo BT:lle.

– Olemme pitäneet yhteyttä Christianin kanssa siitä lähtien, kun hän siirtyi pois OB:stä, ja siksi olemme iloisia, että hän pyysi päästä jälleen harjoittelemaan Ådaleniin.

Tähän asti Eriksenin suunnitelmista on kuulunut kovin vähän mitään konkreettista. La Gazzetta dello Sport uutisoi aiemmin marraskuussa, että Eriksen on päättänyt jatkaa uraansa, mutta pelaaja tai hänen lähipiirinsä eivät ole antaneet mitään vahvistusta italialaislehden uutiselle.

Italian tiukasta linjasta poiketen ainakin joissain maissa saa pelata ammatikseen myös sydämentahdistimen kanssa. Tiettävästi ainakin amsterdamilaisseura Ajaxissa pelaavalle Daley Blindille on asennettu tahdistin.

Tanskan tähtipelaaja Eriksen sai sydänkohtauksen EM-kisojen avausottelussa Suomea vastaan viime kesäkuussa. Ottelu oli pitkään keskeytettynä Eriksenin elvytyksen vuoksi ja sitä jatkettiin vasta, kun tieto sairaalasta kertoi pelaajan selviytyneen hengissä tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja