Chicagosta potkut saanut mestarivalmentaja piti Teuvo Teräväistä kovilla – "Jokainen kerta teki minusta paremman"

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen muistelee lämmöllä Chicago Blackhawksista kenkää saanutta Joel Quennevilleä.

Teräväinen pelasi Quennevillen alaisuudessa kahden täyden kauden ajan ennen siirtoaan Carolina Hurricanesin riveihin. Kokenut Quenneville ei antanut taitavalle suomalaislupaukselle tuumaakaan ilmaiseksi. Teräväinen löysikin itsensä välillä katsomosta, jos peliesitykset eivät miellyttäneet päävalmentajaa.

– Olen sellainen tyyppi, kenelle pitää olla kova aina välillä, joten ansaitsin sen kaiken. Hän oli rehellinen aina, kun minut piti penkittää. Minusta tuntuu, että jokainen kerta teki minusta paremman, Teräväinen kommentoi The Athleticin toimittajan Scott Powersin mukaan.

Teräväisen ja Quennevillen tiet erosivat vuonna 2016, kun Teräväinen siirtyi Carolinaan. Carolinassa Teräväinen on kasvanut oman joukkueensa ehdottomien avainpelaajien joukkoon. Viime kaudella Teräväinen nakutti ennätykselliset 64 tehopistettä. Tällä kaudella taitava hyökkääjä on kerännyt 15 ottelussa 11 tehopistettä.

Chicago pelaa torstain ja perjantain välisenä yönä ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa Jeremy Collitonin alaisuudessa, kun se saa vieraakseen Teräväisen ja Sebastian Ahon edustaman Carolina Hurricanesin.

Lue myös:

    Uusimmat