Chelsea-tähdeltä lohduton puheenvuoro: "Rasismi on voittanut" – viranomaiset ja seura nostivat kätensä pystyyn

8:08
Videolla sunnuntain myöhäisillan Tulosruutu.

Valioliigaseura Chelsean puolustaja Antonio Rüdiger sanoo, että "rasismi on voittanut". Saksalaistopparin mukaan hänestä on tehty syntipukki joulukuussa pelatun Tottenham-ottelun jälkeen, jonka yhteydessä esiintyneistä Spurs-fanien rasistisista huudoista Lontoon poliisi ei ole löytänyt todisteita.

Rüdiger oli osallinen tilanteessa, jossa Tottenhamin Heung-min Son sai punaisen kortin. Pian tilanteen jälkeen Rüdiger ilmaisi joutuneensa katsomosta tulleiden rasististen apinaääntelyiden kohteeksi.

Tottenham ja paikallinen poliisi kertoivat kuitenkin, etteivät he olleet löytäneet todisteita väitetyistä huudoista.

– Rasismi on voittanut. Loukkaajat voivat aina tulla takaisin stadionille, mikä osoittaa näiden ihmisten voittaneen, Rüdiger sanoi lauantaina Reutersin mukaan Chelsean voitettua Tottenham maalein 2-1.

Puolustaja sai lauantaina yhä osakseen ivallisia huutoja Tottenhamin kannattajilta.

– He eivät saa koskaan rangaistusta, ja lopulta minä olen syntipukki. En tule antamaan periksi. En koskaan hiljennä ääntäni, mutta tässä aiheessa olen yksin.

– Se on katastrofi. Tulin isäksi viime torstaina ja aloin ajatella, ettei yhteiskunta ole päässyt pitkälle taistelussa rasismia vastaan. Lasteni täytyy mahdollisesti siis kärsiä myös. Jos mikään ei muutu, jos lapsi ei saa hyvää koulutusta ja vanhempia, häviämme, Rüdiger sanoi.

Rüdiger ja Chelsea kohtaavat Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa tiistaina Bayern Münchenin Lontoossa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.