Chelsea-pakit kuin maalivahdit – lontoolaiset dramaattisella tavalla Eurooppa-liigan finaaliin

Lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea kohtaavat tänä vuonna jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelussa. Chelsea joutui huhkimaan finaalipaikkansa eteen pitkän ja hikisen puhteen, mutta päihitti Eintracht Frankfurtin välierissä rangaistuspotkukilpailun ja huimien vaiheiden jälkeen. Chelsea eteni loppuotteluun yhteistuloksella 3–2.

Frankfrurtin ja Chelsean avausosa oli päättynyt Saksassa 1–1-tasapeliin, ja samat 1–1-lukemat nähtiin varsinaisella peliajalla myös Lontoossa.

Chelsea siirtyi ottelussa johtoon avausjaksolla, kun Eden Hazard pelasi pallon rangaistusalueelle Ruben Loftus-Cheekille ja englantilainen sijoitti pelivälineen tarkasti tolpan juureen.

Frankfurt painoi toisella jaksolla tasoihin, kun serbikärki Luka Jovic laukoi pallon verkon perukoille näyttävän kuvion päätteeksi.

Seurasi dramaattinen jatkoaika, jossa Chelsea-puolustajat pitivät joukkuettaan pinnalla kuin maalivahdit. Frankfurt oli todella lähellä osumaa ensimmäistä kertaa 100. minuutilla. Vaihtomies Sébastien Haller pelasi pallon maalin edestä kohti takakulmaa, mutta Chelsea-pakki David Luiz sai taisteltua itsensä viime hetkellä pelivälineen tielle.

Muutamia minuutteja myöhemmin Haller oli jälleen lähellä. Pusku kulmapotkusta suuntasi kohti takakulmaa, mutta tällä kertaa Chelsean pelasti vaihtomies, puolustaja Davide Zappacosta.

Chelsean César Azpilicueta survoi pallon jatkoajalla pömpeliin, mutta osuma hylättiin, kun hän pelasi palloa Frankfurt-maalivahti Kevin Trappin käsistä.

Ottelu eteni lopulta rangaistuspotkukilpailuun, ja siinäkin Chelsea joutui tiukoille. Rankkarikisassa epäonnistui nimittäin ensin toisessa parissa Azpilicueta, kun Frankfurt-vahti Trapp ehätti oikeaan kulmaan suunnatun laukauksen tielle.

Neljännessä ja viidennessä parissa epäonnistujat olivat Frankfurtin puolella: Ensin Martin Hinteregger ampui keskelle päin Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagaa. Kepa torjui seuraavalla kierroksella myös Goncalo Paciencian vasempaan kulmaan suuntaaman kudin.

Chelsea nappasi voiton, kun Eden Hazard tykitti viidennen parin päättäjänä pallon vuorenvarmasti vasempaan kulmaan.

Toisessa välieräparissa Arsenal päihitti välierissä Valencian yhteismaalein 7–3, kun avausosan 3–1-kotivoittoa seurasi 4–2-vierasvoitto.

Eurooppa-liigan voittajalle on jaossa paikka ensi vuodeksi Mestarien liigaan, mutta Chelsea on tämän jo varmistanut Valioliigassa. Arsenal on sen sijaan ennen Valioliigan viimeistä kierrosta jäämässä Mestarien liiga -sijoilta ulos. Jos sille näin myös käy, viimeisenä mahdollisuutena olisi Eurooppa-liigan voitto.

Eurooppa-liigan finaali pelataan 29. toukokuuta Azerbaidzhanin Bakussa.

Kaikki Eurooppa-liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.