Charlotte Kallan uralla synkkä uhkakuva – "Mitä hittoa minä olen tekemässä?"

Maastohiihdon supertähti Charlotte Kallan, 32, ura saattaa päättyä tähän kauteen. Ruotsalaisella on ollut vaikeaa, eikä hän itsekään tiedä, onko hän enää mukana ensi vuonna.

Takavuosien menestyjän Kallan tämän kauden maailmancup-sijoitukset ovat karua luettavaa: 35, 17, 10, 6, 10, 9, 55, 11, 12, 14, 36, 11. Kallan henkilökohtainen valmentaja ja Ruotsin maajoukkuevalmentaja Magnus Ingesson ei tiedä, mikä on mennyt vikaan.

– Tämä menee ylös ja alas. Charlottelle tulee ajatuksia kuten "mitä hittoa minä olen tekemässä?" Se on raskasta, Ingesson sanoi VG:lle.

Sen Ingesson osasi sanoa, että Kallalta puuttuu itseluottamusta.

– Hän haluaa kehittyä. Kun hän ei mene eteenpäin, on turhautumista.

Kalla itse totesi hiljattain Norjan TV2:lle, että häneltä uupuu motivaatiota. Kalla ei tiedä, yrittääkö hän enää ensi vuoden MM-kisoihin Saksan Oberstdorfiin. Ingesson ei tiedä, hiihtääkö Kalla viimeistä kauttaan.

– Hän ottaa vuoden kerrallaan. Hän ei ole sanonut, onko tämä hänen viimeisensä. 

Ingesson myös totesi, että Kallan täytyy ottaa kroppansa reaktiot huomioon. 

"Lähes kamalaa"

Kalla harjoitteli omillaan pari vuotta, mutta palasi Ruotsin maajoukkueen harjoitusryhmään ennen viime kautta. Ruotsin maajoukkueen entinen valmentaja, nykyisin Norjan naisten maajoukkuetta luotsaava Ole Morten Iversen otti Kallan tilanteeseen koruttomasti kantaa.

– On lähes kamalaa nähdä hänen menoaan. Hän tarvitsee kipinää. Charlotte on kaukana hyvästä kunnosta. Hän ei suorita normaalilla tasollaan. Se on sääli, koska on kiva, kun hän on korkealla, Iversen sanoi.

Iversen korosti, että Kalla tarvitsee muutosta.

– Harjoitteleeko hän liikaa? Olen aika varma, ettei hän treenaa liian vähän. Treenaako hän liian kovaa? Hänen täytyy tehdä liikkeitä.

Kalla on kolminkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari. Olympialaisista hänellä on myös kuusi hopeaa ja MM-kisoista kuusi hopeaa sekä neljä pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat