”Charles Leclerc voi olla seuraavaksi myrskynsilmässä” – asiantuntija ennustaa Ferrari-tähden kuherruskuukauden päättymistä

Itsekin F1-tallin sisäisiä valtataisteluita urallaan kokenut ex-kuski Mark Webber uskoo Ferrarin ja Charles Leclercin kuherruskuukauden olevan vähitellen ohi.

Leclerc ajoi viime vuonna sensaatiomaisen ensimmäisen kauden Ferrarilla ottaen kaksi kisavoittoa ja peräti seitsemän paalupaikkaa.

Tällä kaudella Ferrari on kuitenkin romahtanut kauas viime vuoden suoritustasostaan jouduttuaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n silmätikuksi moottoriinsa kohdistuneiden väärinkäytösepäilyjen takia.

Sebastian Vettelin kohdalla ristiriidat johtivat yhteistyön päättämiseen tämän kauden jälkeen, mutta F1-asiantuntijana toimivan Webberin mukaan nyt kannattaa alkaa seurata myös Leclercin suhdetta talliinsa.

– Pitäkää silmällä Charles Leclercia. Hän ja hänen muutama seuraava kautensa kiinnostavat minua, Webber vinkkasi Channel 4:n lähetyksessä.

– Nyt on vielä kuherruskuukausi menossa, mutta parin kolmen vuoden sisällä saamme mahdollisesti keskustella siitä, että Charles Leclerc on aika kyllästynyt (Ferrariin).

Leclerc teki viime vuoden lopun menestyshuumassa pitkän jatkosopimuksen peräti kauden 2024 loppuun asti, mutta nyt näkymät eivät lupaa mitään mahdollisuuksia ennen vuoden 2022 suurta sääntöuudistusta. Ja jos kehitys jatkuu yhtä heikkona, epäilykset myös tätä siirtymää kohtaan kasvavat.

– Hän on tehnyt todella ison sitoumuksen ajaa Ferrarilla, ja hän voi olla seuraavaksi myrskynsilmässä, Webber ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat