Gazzetta: Charles Leclercille muhkea jatkosopimus – Ferrarin kulissineuvotteluista taustatietoa

Viisi kautta F1-sarjassa ajanut Charles Leclerc on tehnyt rahakkaan viisivuotisen sopimuksen tallinsa Ferrarin kanssa, uutisoi italialaislehti La Gazzetta dello Sport.

Leclerc, 26, jatkaa Gazzettan mukaan Ferrarin punaisissa vuoteen 2029 asti. Sopimuksessa on kolmen vuoden jälkeen tallin suorituskykyyn kytketty purkupykälä, joka mahdollistaa yhteistyön katkaisemisen kauden 2027 jälkeen.

Lehtitiedon mukaan Leclercin vuosipalkka tuplaantuu sopimuksen loppuun mennessä 25 miljoonasta eurosta palkkakaton maksimisummaan, 50 miljoonaan euroon.

Monacolaiskuskin nykyistä sopimusta on jäljellä vielä tuleva kausi. Leclerc on ajanut neljän kautensa aikana Ferrarille viisi kisavoittoa, 30 palkintosijaa ja 23 paalupaikkaa.

Samassa yhteydessä La Gazzetta dello Sport uutisoi, että Ferrari jatkaa neuvotteluita toisen kuljettajansa Carlos Sainzin kanssa. Myös Sainzin nykyinen pesti päättyy ensi vuoteen.

Sainz tavoittelee lehden mukaan kaksivuotista jatkosopimusta, mutta Ferrari on ollut valmista tarjoamaan espanjalaiselle vain vuoden jatkopestiä. Taustalla on Ferrarin halu päästä neuvotteluihin McLarenilta mahdollisesti vuoden 2025 jälkeen vapautuvan Lando Norrisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat