Jäykkyysoireyhtymää sairastava Céline Dion teki julkisen esiintymisen ensimmäistä kertaa vuosiin

Artisti Céline Dion sairastaa jäykkyysoireyhtymää. 

Artisti Céline Dion, 55, teki harvinaisen julkisen esiintymisen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan 30. lokakuuta osallistuessaan NHL-jääkiekkopeliin T-Mobile Arenalla Las Vegasissa. Vastakkain olivat joukkueet Vegas Golden Nights ja Montreal Canadiens. Dion on kotoisin Kanadasta. 

Pelin jälkeen Dion suuntasi pukuhuoneeseen ja jutteli ihmisten kanssa. Mukana olivat myös hänen poikansa René-Charles ja kaksoset Eddy ja Nelson

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Dion on kärsinyt viimeiset vuodet jäykkyysoireyhtymästä. Duodecimin mukaan kyseessä on harvinainen neurologinen sairaus, jonka tyypillisiä piirteitä ovat vartalolihasten ja proksimaalisten raajalihasten jäykkyys sekä kivuliaat lihaskouristukset.

Hän ilmoitti diagnoosistaan joulukuussa 2022 useiden konserttiperuutusten jälkeen, minkä saattelemana hän lopulta päätti koko Courage-kiertueensa. Viimeksi hän nousi lavalle maaliskuussa 2020.

Dionin sisar Claudette Dion kertoi elokuussa Le Journal de Montreal -julkaisulle, että tähän mennessä ei ole löytynyt toimivaa lääkettä kyseiseen sairauteen, mutta toivon ylläpitäminen on tärkeää. 

Syyskuussa Claudette kertoi Hello Canadalle, että hänen sisarellaan on kouristuksia, joita on mahdotonta hallita. 

– Tiedättekö krampit pohkeessa tai jalassa, jonka vuoksi ihmiset hyppäävät yöllä sängystä ylös? Hänen kouristuksensa ovat vähän samankaltaisia, mutta kaikissa lihaksissa, Claudette kertoi tuolloin.

Célinen diagnoosin jälkeen tämän toinen sisko Linda Dion on muuttanut tähden Las Vegasin kotiin auttamaan sisartaan. 

Tähden aviomies René Angélil menehtyi kurkkusyöpään vuonna 2016.

Lähde: Page Six

Lue myös:

    Uusimmat