Céline Dion avautuu uudessa dokumentissaan terveysongelmistaan: "Viimeiset pari vuotta ovat olleet minulle suuri haaste"

Laulaja Céline Dion, 55, kärsii jäykkyysoireyhtymästä, jonka takia hän ei tällä hetkellä esiinny lainkaan. 

Laulaja Céline Dionista, 55, julkaistaan myöhemmin tänä vuonna I Am: Céline Dion -dokumentti, jossa hän kertoo muun muassa stiff person -oireyhtymästään (SPS), jota kutsutaan myös jäykkyysoireyhtymäksi. 

Jäykkyysoireyhtymä on harvinainen neurologinen sairaus, jonka tyypillisiä piirteitä ovat vartalolihasten ja proksimaalisten raajalihasten jäykkyys sekä kivuliaat lihaskouristukset.

Oscar-ehdokkuuden saaneen dokumentaristi Irene Taylorin ohjaama dokumentti on intiimi katsaus sekä laulajattaren uraan että yksityiselämään. Dokumentti julkaistaan Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa. Tarkempaa ajankohtaa ei ole kerrottu.

– Viimeiset pari vuotta ovat olleet minulle suuri haaste: matka sairauteni löytämisestä siihen, miten oppia elämään sen kanssa ja hallitsemaan sitä, mutten anna sen määritellä minua, Dion kertoo dokumentin tiedotteessa. 

– Olen tajunnut, kuinka paljon olen kaivannut sitä, että voin nähdä fanejani. Tämän poissaolon aikana päätin, että haluan dokumentoida tämän osan elämästäni yrittääkseni lisätä tietoisuutta tästä vähän tunnetusta sairaudesta ja auttaa muita, joilla on sama diagnoosi, Dion jatkaa tiedotteessa. 

Dion ei esiinny tällä hetkellä ollenkaan terveytensä takia. Hän kertoi ensimmäisen kerran terveyshaasteistaan Instagramissa vuoden 2022 lopulla julkaisemallaan liikuttavalla videolla. 

Dion perui vuoden 2023 toukokuussa Courage-kiertueensa, jonka piti kestää vuoden 2024 huhtikuuhun saakka. Suomessa Dionin oli määrä esiintyä lokakuussa 2023.

Dionilla on nyt jo edesmenneen miehensä muusikko René Angélilin kanssa kolme lasta: vuonna 2001 syntynyt René-Charles ja vuonna 2010 syntyneet kaksoset Eddy ja Nelson

Hänen miehensä René kuoli tammikuussa vuonna 2016 kurkkusyöpään 73-vuotiaana. Pariskunta oli juuri joulukuussa viettänyt 21. hääpäiväänsä.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat