Mainos

Cecil-leijonan pentu koki isänsä kohtalon – ammuttiin turistien huvina

Kaksi vuotta sitten zimbabwelaisen Cecil-leijonan ampuminen sai aikaan kansainvälisen kohun sekä rikostutkinnan Zimbabwessa. Nyt Hwangen kansallispuistosta kerrotaan, että myös Cecilin vanhin pentu on ammuttu.

Isänsä tapaan myös Cecilin vanhin pentu Xanda joutui metsästyssafarien uhriksi.

Metsästyssafarit ovat ns. trophy hunting -toimintaa, jossa turistit pääsevät metsästämään harvinaisiakin villieläimiä. Osallistujat usein poseeraavat ammutun eläimen ruhon vieressä. He myös saattavat ottaa siitä ruumiinosia matkamuistoksi.

Xanda ammuttiin muutama päivä sitten. Se oli kuolleessaan hieman yli 6-vuotias, ja se oli isä useille pennuille. Kansallispuiston henkilökunnan mukaan Xanda ammuttiin samoilla seuduilla kuin Cecil – juuri Hwangen luonnonsuojelualueen ulkopuolella.

Henkilökunnan mukaan retken järjesti Richard Cooke Safaris -niminen yritys.


Kansainvälinen kohu

Kaksi vuotta sitten ammuttu Cecil oli varustettu Oxfordin yliopiston seurantapannalla ja se oli yksi Zimbabwen kuuluisimmista leijonista. Harvoja leijonia on maailmalla tutkittu yhtä paljon kuin sitä.

Sen ampumisesta nousi kansainvälinen kohu, ja ampuja sai tappouhkauksia.

Cecilin ampunut yhdysvaltalainen miljonääri, hammaslääkäri Walter Palmer, puolustautui kertomalla, että oppaat vakuuttivat metsästyksen olleen laillista eikä hän tiennyt ampuvansa pantaleijonaa. Hän maksoi leijonan tappamisesta retken järjestäjille 55 000 dollaria.

Villieläinten metsästys on Zimbabwessa laillista, kunhan luvat ovat kunnossa. Hwangen luonnonsuojelualueella metsästäminen on kiellettyä, mutta Palmer selvisi ilman sanktioita, koska Cecil oli ammuttu puiston ulkopuolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.