Cathedral Cellar Chardonnay 2002

  • KWV
  • South Africa / Western Cape
  • Hinta: 11,76€
  • Alkon Nro: Tilausvalikoimassa 7809

Viime vuodet ovat tuoneet suuren muutoksen La Concordeen KWV:n päämajaan. Yritys tai oikeammin osuuskunta perustettiin 1918. Sen tehtävänä oli vakauttaa hinnat heikkenevillä markkinoilla. KWV:stä tulikin Etelä-Afrikan suurin alkoholien ja viinien tuottaja. Vuoden 1996 jälkeen osuuskunta on muuttunut toimivaksi yritykseksi. Samanaikaisesti siitä on tullut globaali toimija viinimarkkinoilla.

Vaikka yrityksellä on maailman suurin kellarirakennus, on se silti panostanut laatuun viinintekijänsä Kosie Müllerin johdolla. Cathedral Cellar-sarja onkin yksi yrityksen palkituimmista. Western Capen ilmastoa voisi pitää välimerellisenä – kesien ollessa lämpimiä. Atlantin tuulet tosin hiukan viilentävät lämpötilaa. Talvet ovatkin sitten märkiä sekä kylmiä.

Kirkas ja kullan keltainen viini, jolla on raskaahko viskositeetti. Tuoksu on puhdas ja täynnä kypsää hedelmäisyyttä. Päärynät sekä persikat tulevat selkeästi esiin kuten myös tammen tuoma mausteisuus. Pullokypsytys toisi tähän viiniin pähkinäisyyttä sekä voita. Maku on kuiva ja aromikas. Maussa samaa kypsää hedelmäisyyttä sekä tammen tuomaa voimaa. Alkoholi kasvattaa selkeästi viinin aromimaailmaa. Tasapainoinen viini jonka runsautta on keventämässä hyvä hapokkuus.

Minkä kanssa?

Tällainen aromikas viini kaipaa rinnalleen aromikkaampia makuja. Kana kermakastikkeella sekä pasta lisäkkeenä olisi oiva kumppani. Tilkka viiniä kermakastikkeeseen takaa makujen liiton. Juustoksi valitsisin kypsän Brien tai vastaavan valkohomejuuston.

Tarjoile viini noin 10-12 asteisena.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai MTV3-kanavalla Ihanassa Aamussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja