Caterham-pomoa ärsyttää jos kuski ei tuo rahaa

F1-talli Caterhamin tallipäällikkö Cyril Abiteboulin mielestä kuljettajien täytyy auttaa tallia sponsoreiden saamisessa.

Abiteboul ei vaadi sitä, että kuljettajat maksaisivat omasta paikastaan, mutta hän penää kuljettajilta velvollisuutta auttaa talleja nykyisen taloustilanteen edessä.

– Minusta kuljettaja on lisäapu kaupallisiin mahdollisuuksiin, joita voimme luoda joko heidän tai meidän toimesta. Jotkut kuljettajat ovat tehneet hyvin selväksi, ja se ärsyttää meitä, että he eivät tee sen eteen mitään, Abiteboul tilitti Autosportille.

– Lähes kaikki kuljettajat kokevat, että heillä täytyy olla jonkinlainen panos urheilullisten velvollisuuksien lisäksi. Siksi kuljettajat, jotka sanovat "en ole maksukuski, en halua olla yksi niistä", ovat lähes vastuuttomia, koska teemme massiivisia investointeja, että luomme arvoa heidän ympärilleen, hän jatkoi.

– Siksi minusta on vain reilua, että kuljettajilla on oma panoksensa, ei välttämättä rahallinen panos, mutta ainakin apua mahdollisuuksien luomisessa.

Aiemmin Lotuksen nimellä ajanut talli maksoi ensimmäisellä kaudellaan 2010 palkkaa kuljettajilleen Heikki Kovalaiselle ja Jarno Trullille. Viime kauden kuljettajat Charles Pic ja Giedo van der Garde toivat talliin rahaa. Kovalainen neuvottelee ensi kaudesta tallin kanssa ja hän on sanonut painokkaasti, että ei aio hankkia isoa tukijaa, jonka avulla hän saisi tallipaikkansa.

Abiteboul myöntää, että ensi kauden muutokset tuovat talleille entistä enemmän kustannuksia. Hän kuitenkin vakuuttaa, että Caterham kiinnostaa tukijoita.

Lue myös:

    Uusimmat