Mainos

Carunan toimitusjohtaja: Valiokunnassa ei vaadittu hintojen korotusten lieventämistä

2:08

Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen oli eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana liittyen sähkönsiirtohintojen koviin korotuksiin.

Koposen mukaan valiokunnassa oli ymmärrystä sille, että Suomen sähköverkko on pitkälti rakennettu vanhan yhteiskunnan tarpeisiin, ja se pitää päivittää. Koponen sanoo, että suoria vaatimuksia hintojen korotusten loiventamisesta ei valiokunnassa tullut.

Julkisuudessa on puhuttu siitä, onko 15 vuoden siirtymäaika sähköverkon maakaapelointiin riittävä vai pitäisikö sitä pidentää. Koposen mukaan siirtymäajat ovat Carunalle riittäviä.

2:08

Julkisen ryöpytyksen määrää Koponen sanoo pitävänsä kovana mutta ymmärtävänsä, että sähköverkko on yhteiskunnallisesti kiinnostava asia.

– Kun on laajoja sähkökatkoja niin keskustellaan, kun korjataan niin keskustellaan, kun investoidaan niin keskustellaan ja kun hinnoitellaan niin keskustellaan, sanoo Koponen.

Carunaa on arvosteltu myös verosuunnittelusta. Toimitusjohtaja Ari Koposelta kysyttiin aikoo yhtiö jatkossa maksaa Suomeen paremmin veroja.

– Caruna on suomalainen yhtiö ja toimii suomalaisen lainsäädännön pohjalta, sanoi Koponen toimittajille eduskunnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.