Mainos

Selvitys sähkön hinnankorotuksista valmistuu tällä viikolla – ”Kohtuullistamista pohditaan”

3:13

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) on pyytänyt sähkön siirtohinnan korotuksista selvityksen. Sen valmistumisen jälkeen arvioidaan, ovatko korotukset perusteltuja ja jos ovat, voisiko niitä jaksottaa.

Olli Rehnin energiavirastolta pyytämä selvitys Suomen suurimman sähkönsiirtoyhtiön Carunan hinnankorotuksista valmistuu tällä viikolla. Rehnin mukaan ensimmäisenä selvitetään, onko korotuksilla asiallisia perusteita.

Perusteita on siinä tapauksessa, että Caruna aikoo investoida sähköverkkoon. Yhtiöltä edellytetään hyvin korkeaa sähkön toimitusvarmuutta.

– Me tarvitsemme vahvaa sähkönsaannin huoltovarmuutta kaikissa tilanteissa, Rehn toteaa MTV:n Kymmenen uutisissa.

– Meillä on isoja haasteita tällä hetkellä sähkön tuotannossa suhteessa kulutukseen. Kylmänä talvipäivänä sekä siirtoyhtiöt että tuotanto ovat kovilla.

Caruna ilmoitti perjantaina, että keskimääräinen korotus sähkön siirtohintoihin on 27 prosenttia. Rehn myöntää, että vaikka hinnankorotukset olisivatkin perusteltuja, ne vaikuttavat kuluttajille kohtuuttomilta.

 Selvityksen valmistumisen jälkeen aiotaan pohtia, voidaanko korotusta jaksottaa.

– Se on yksi vaihtoehto, jota arvioidaan. Voidaanko kertaluontoisen kovan korotuksen sijaan jaksottaa ja kohtuullistaa tehtyä korotusta.

Rehn teki selvityksen Carunan sähkön siirtohinnan korotuksista sen jälkeen, kun neljä kansanedustajaa jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen.

Sähkön siirtoverkko myytiin pääosin ulkomaalaisessa omistuksessa olevalle Carunalle vuonna 2013.

2:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.