”Carloksen auto on syttynyt palamaan” – F1-kauden alun hulvaton hetki maksoi kovaa hintaa

F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa nähtiin klassikkomainen, hulvaton hetki, joka liittyi McLarenin espanjalaiskuljettajan Carlos Sainzin epäonneen. Melbournessa keskeyttänyt Sainz koki lopulta pahan takaiskun.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55,
2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sainz joutui keskeyttämään, kun hänen autonsa moottori sanoi sopimuksen irti kierroksella 11.

– Kyllä, Carloksen auto on syttynyt palamaan, C Moren F1-selostaja Niki Juusela letkautti Sainzin epäonnisesta tilanteesta, viitaten klassikkopätkään.

Itse ikoninen heitto on peräisin vuodelta 1998, jolloin McLaren-kuskin isän, Carlos Sainz seniorin auto syttyi palamaan MM-rallikauden viimeisen kisan loppuhetkillä. Käänteen myötä Tommi Mäkinen otti kuin ottikin rallin maailmanmestaruuden.

Nuoremman Sainzin epäonni maksoi lopulta kovaa hintaa. Moottoririkon takia Sainzin autoon joudutaan vaihtamaan jo nyt uusi MGU-K -voimayksikkö.

F1-kuskit saavat käyttää yhden kauden aikana kahta MGU-K -yksikköä. Tätä useammat vaihdokset tietävät lähtöruuturangaistuksia.

Itse MGU-K on energian talteenottojärjestelmä. Sainz itse on myöntänyt jo aiemmin, että McLarenilla on huolia kyseisen järjestelmän kanssa.

– Toivottavasti Renault (McLarenin moottorivalmistaja) on tutkaillut ja tarkistellut asiaa viime päivien aikana. Toivottavasti he ovat myös löytäneet syyn noille ongelmille, Sainz pohti Bahrainissa, jossa ajetaan MM-kauden toinen kisa. 

Lue myös:

    Uusimmat