F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tämä dramaattinen tapahtumasarja pakotti F1-tallin yötöihin – "Valtaisa urakka"

2:29
Dramaattinen tulipalo: Pierre Gaslylla oli Portugalin GP:n harjoituksissa kirjaimellisesti tuli hännän alla.

AlphaTauri-talli joutui paiskimaan ylitöitä, jotta se sai Pierre Gaslyn auton ajokuntoon Portugalin GP:n kolmansiin harjoituksiin lauantaina. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, ennakkotunnelmat klo 15.00, aika-ajot klo 15.55
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Gaslylle tuli kiire toisissa harjoituksissa perjantaina, kun hänen autonsa leimahti ilmiliekkeihin kesken ajon (video yllä). 

– Siellä on jonkinlainen nestevuoto: onko öljyt päässyt pihalle pakosarjan päälle vai mitä. Tuo tulee olemaan iso vaurio, koska vaihteisto, katteet, voimayksikkö ja kaikki on tulessa. On pakko vaihtaa koko auton takapää, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen epäili tuoreeltaan.

Moottoritoimittaja Hondan mukaan tulipalo sai alkunsa sähköviasta, mutta syy palon nopeaan leviämiseen on vielä epäselvä. 

AlphaTauri joutui paiskimaan ylitöitä Gaslyn auton kimpussa, ja korjaustyöt auton moottorin ja rungon kanssa venähtivät lauantain puolelle. Sääntöjen mukaan talli saa rikkoa yötauon (klo 0.00-8.00) rauhan kahdesti kauden aikana, ja kun tämä oli vasta AlphaTaurin ensimmäinen kerta, se ei saanut rangaistusta. 

– Kaverit tekivät valtaisan urakan saadakseen Pierre Gaslyn auton valmiiksi lauantaita varten, talli hehkutti Twitterissä

Myös Williams korjasi Nicholas Latifin auton runkoa ilman rangaistusta. 

Lisäksi McLarenin Carlos Sainzin autoon on vaihdettu uusia moottoriosia. Polttomoottori, turbo, lämpöenergiaa keräävä MGU-H-yksikkö ja kineettistä energiaa keräävä MGU-K-yksikkö olivat espanjalaiselle kauden toiset, joten hän selvisi remontista ilman sanktioita. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja