Mainos

Carl Haglund Etlan ja Evan johtoon – seuraa tehtävissä Jorma Ollilaa

Entinen RKP:n puheenjohtaja ja puolustusministeri Carl Haglund nousee Evan (Elinkeinoelämän valtuuskunta) ja Etlan (Elinkeino elämäntutkimuslaitos) hallitusten johtoon.

Nykyään energiayhtiö Sunshine Kaidin varatoimitusjohtajana toimiva Haglund seuraa tehtävässä Jorma Ollilaa, joka toimi hallitusten puheenjohtajana yli kaksitoista vuotta

– Etlalla ja Evalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli. Laadukkaalla taloudellisella tutkimuksella ja analyysillä luodaan pohjaa yhteiskunnalliselle keskustelulle. Hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen edellyttää syvällistä ymmärrystä talouden rakenteista ja kehityksestä, Haglund sanoo tiedotteessa.

Etla ja Eva ovat yksityisiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita. Niiden toimintaa ylläpitävät kannatusyhdistykset, joiden jäsenenä on muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Etla tekee taloustieteellistä tutkimusta, seuraa talouden kehitystä ja laatii talousennusteita sekä kommentoi talouspolitiikkaa. EVA on elinkeinoelämän ajatuspaja, joka tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Carl Haglund on toiminut politiikassa kansanedustajana (2015–2016), RKP:n puheenjohtajana (2012–2016), puolustusministerinä (2012–2015) sekä Euroopan parlamentin jäsenenä (2009–2012).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.