Jyrki Katainen aloittaa Nordealla yhteiskuntasuhdejohtajana

Ex-pääministeri Jyrki Katainen pelkäsi terveytensä puolesta rankimpina vuosina politiikan huipulla 2:12
Entinen pääministeri Jyrki Katainen vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa 26. toukokuuta. Haastattelussa Katainen kertoi, että pelkäsi terveytensä puolesta rankimpina vuosina politiikan huipulla.

Jyrki Katainen aloittaa Nordea-konsernin yhteiskuntasuhdejohtajana lokakuussa 2023, tiedottaa Nordea.

Jyrki Katainen, 51, toimii tällä hetkellä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamiehenä, jossa hän keskittyy strategisiin hankkeisiin, joilla tuetaan kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, kilpailukykyistä kiertotaloutta ja datatalouden kehittämistä.

Katainen työskenteli vuosina 2014–2019 Euroopan komission työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavana varapuheenjohtajana. Vuosina 2011–2014 hän toimi Suomen pääministerinä ja sitä ennen vuosina 2007–2011 valtiovarainministerinä.

– Odotan mielenkiinnolla siirtymistä Nordeaan ja mahdollisuutta jatkaa työskentelyä tärkeimpien yhteiskuntiimme vaikuttavien trendien ja kehityssuuntien parissa. Nordea on Pohjoismaiden johtava pankki, joka auttaa asiakkaitaan ja pohjoismaisia yhteiskuntia siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta. Pankit ovat myös nopeasti kiihtyvän digitalisaation edelläkävijöitä ja datatalouden kehittäjiä. Odotan innolla yhteistyötä päättäjien ja Nordean sidosryhmien kanssa näissä tärkeissä asioissa sekä Pohjoismaiden että EU:n tasolla, Katainen sanoo.

Katainen aloittaa Nordeassa 1. lokakuuta 2023.

Lue myös:

    Uusimmat