Camilla Richardsson paineli uuden ennätyksensä 10 000 metrillä – tuloksena mahtava sijoitus

13:09
Asiantuntija analysoi Suomen mitalimahdollisuudet EM-kisoissa.

Camilla Richardsson juoksi komeasti oman ennätyksensä 32.19,27 Münchenin EM-kisojen 10 000 metrillä ja sijoittui yhdeksänneksi.

Richardsson oli selvästi tyytyväinen Ylen haastattelupisteellä.

– Kyllä tuntuu hyvältä. Ensimmäinen kerta, kun onnistuin aikuisten arvokisoissa hyvin, Richardsson sanoi kisan jälkeen.

Tällä kaudella hyvään kuntoon äitynyt Richardsson ei lähtenyt juoksun alkupuolella kärkiporukkaan, vaan jäi suosiolla takajoukkoihin ja teki nousujohteisen suorituksen.

– Uusi ennätys tuli, vaikka siellä oli aika paljon hitaampia kierroksia. Oli fiksu veto juosta noin päin. On aina kiva tulla lopussa kovaa, Richardsson totesi onnelisena.

Vanha ennätys parani yli kahdeksan sekuntia. Richardsson kertoi, että kovempaakin olisi voinut tänään mennä hieman erilaisella vauhdinjaolla. Richardsson veti välillä ryhmäänsä, mutta antoi myös vuoroa muille.

– Teki koko ajan mieli lähteä (kovempaa). En halunnut vetää koko matkaa yksin. Kun oli kolme kilsaa jäljellä, huomasin että tytöt mun edellä hyytyvät. Mietin, että jos mä nyt lähden, voin ottaa ne kiinni. Ja lopussa oli tosi kiva ottaa ne kiinni. Sijoitukseen olen erittäin tyytyväinen, Richardsson iloitsi.

10 000 metrin voittoon juoksi Turkkia edustava kenialainen Yasemin Can. Toiseksi kiristi Ison-Britannian Eilish McColgan ja kolmas oli Israelia edustava kenialainen Lonah Chemtai Salpeter.

Richardsson juoksee vielä 5000 metriä EM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja