Caitlyn Jenner muutti mieltään Trumpin suhteen: "Hän on loukannut arvokkuuttamme"

Entinen olympiavoittaja ei enää tue Yhdysvaltojen nykyistä presidenttiä.

VIDEO: Caitlyn Jenner lahjoitti Kim Kardashianille puisen takapuolen

Olympiakultaa 70-luvulla kymmenottelusta voittanut Caitlyn Jenner on tehnyt täyskäännöksen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin suhteen. Jenner ilmaisi pettymystään Trumpin hallintoa kohtaan The Washington Post -lehdessä julkaistussa kolumnissa.

Jennerin mukaan Trumpin hallinnon päätä on mahdoton kääntää trans-yhteisön ongelmiin liittyvissä asioissa. Trumpin hallinnon on uutisoitu kaavailevan lakimuutosta, joka määrittäisi jokaisen Yhdysvaltalaisen kahteen sukupuoleen, synnynnäisten sukupuolielinten mukaan. Mahdollista lakimuutosta on kritisoitu vakavana trans-ihmisten oikeuksien polkemisena.

– Vaikka sain paljon kritiikkiä LGBTQ-yhteisöltä kanssakäymisestäni tämän hallinnon kanssa, toivoin positiivista muutosta. Harmikseni sain pettyä, Jenner kirjoittaa.

Jenner vieraili Yhdysvaltojen pääkaupungissa puhumassa kongressin edustajien kanssa LGBT-yhteisöä koskevista ongelmista. Viimeisimmät uutiset ovat kuitenkin johtaneet lopulliseen luovuttamiseen Trumpin suhteen.

– Hän on loukannut arvokkuuttamme. Hän on tehnyt trans-ihmisistä poliittisia nappuloitaan hänen ruoskiessa vihamielisyyttä meitä kohtaan saadakseen tukea puolueensa äärioikeistolta, väittäen, että hänen transsukupuolisten vastaiset linjauksensa ovat maamme suojelemiseksi, Jenner lataa.

Jenner painottaa, että hänen on opittava virheistään ja jatkettava eteen päin, eikä hän voi enää tukea hallintoa, joka työskentelee hänen yhteisöään vastaan. Jenner oli aiemmin kerännyt paljon kritiikkiä tuettuaan Trumpia, joka kampanjan aikana lupasi työskennellä LGBT-yhteisön puolesta, mutta on sen jälkeen muun muassa kieltänyt transsukupuolisten liittymisen armeijaan.

Lähde: TMZ

Lue myös:

    Uusimmat