Button ei aikonut totella renkaanvaihtokutsua

Jenson Buttonilla ei ollut missään vaiheessa aikomusta vaihtaa välikelin renkaisiin, vaikka McLaren-talli kutsui hänet Lewis Hamiltonin tavoin renkaidenvaihtoon Unkarin GP:n 52. kierroksella sadekuuron kasteltua rataa.

Hamilton kävi vaihtamassa välikelin renkaisiin, mikä osoittautui virheeksi, kun taas Button jatkoi kuivan kelin renkailla ja ajoi voittoon.

- Talli ilmoitti, että vaihtaisimme välikelin renkaisiin. Minulle se olisi iso yllätys. Talli sanoi "tule tältä kierrokselta sisään hakemaan välikelin renkaat". Sitten kierroksen toiseksi viimeisessä mutkassa he sanoivatkin "Lewis on tulossa sisään, pysy ulkona, pysy ulkona", Button kuvaili tapahtumia.

Buttonin mielestä olosuhteet eivät olleet riittävän märät välikelin renkaille.

- En minä olisi muutenkaan mennyt hakemaan välikelin renkaita. Se ei mielestäni ollut oikea päätös. Emme ensinnäkään ajaneet tarpeeksi hitaasti. Meillä oli vaikeuksia renkaiden kanssa ja auton pitäminen radalla oli vaikeaa, mutta emme olleet niin hitaita, että se olisi ollut välikelin renkaiden vauhtia, Button sanoi.

Button on tehnyt oikeat rengaspäätökset sadekuurojen värittämissä kisoissa myös Unkarissa 2006, viime kaudella Australiassa ja Kiinassa sekä tällä kaudella Kanadassa voittaen ne kaikki kilpailut.

- Olen mielestäni melko hyvä tekemään oikean päätöksen renkaanvaihtojen suhteen, mutten ole ainoa, joka on hyvä siinä, Button totesi.

Lue myös:

    Uusimmat