Butshassa löytynyt jo yli 400 surmattua siviiliä – pormestari MTV Uutisille: "Suurin osa heistä murhattiin kiduttamisen jälkeen"

Tutkimukset Venäjän Mariuopolissa tekemästä kemiallisesta iskusta herättävät huolta Kiovassa 2:16
Tutkimukset Venäjän mahdollisesta kemiallisesta iskusta herättävät huolta Kiovassa.

Siviileihin kohdistuneiden raakuuksien tutkinta jatkuu eri puolilla Kiovaa sen jälkeen, kun venäläisjoukot vetäytyivät alueelta. Erityisen järkyttävän Butshan joukkomurhan jäljiltä on löytynyt kaupungin pormestarin mukaan yli 400 surmattua siviiliä.

Pari viikkoa sitten paljastunut joukkomurha Butshan kaupungissa Kiovan lähellä on ollut toistaiseksi yksi järkyttävimmistä tapauksista Venäjän aloittamassa hyökkäyssodassa. Alueelta vetäytyneiden venäläisjoukkojen jäljiltä on löytynyt satoja surmattuja siviilejä joukkohaudoista ja kaduilta. Venäjä on leimannut kuvat surmatuista ihmisistä tekaistuiksi.

Sotarikosten tutkiminen jatkuu Butshassa. Pormestari Anatolyi Fedoruk kertoi paikalla vierailleelle MTV:n Uutisten toimittajalle Niko Nurmiselle, että tämänhetkisen laskennan mukaan 403 siviiliä on löydetty surmattuna.

– Suurin osa heistä murhattiin kiduttamisen jälkeen. Heitä on ammuttu selkään, sydämeen ja takaraivoon. 

Ukraina haluaa edelleen länsimailta entistä raskaampaa aseistusta taistelussa Venäjää vastaan. Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Heraschenko kertoo MTV Uutisille, että ilman esimerkiksi tykistöjärjestelmiä, panssarivaunuja ja miehistönkuljetusvaunuja Ukraina voisi kestää vain parisen kuukautta.

– Kaikki riippuu nyt EU:sta ja myös Suomesta. Teillä on erinomaiset asevoimat, hyvät varusteet ja voitte antaa kalustoa meille. Kiitämme teitä tietysti Venäjä-pakotteista, mutta tarvitsemme enemmän. Jos saamme aseita, me voitamme Putinin, Heraschenko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat