Paavi esitteli Butshasta tuodun lipun: "Näiden uhrien viaton veri huutaa taivaisiin ja anoo armoa"

Presidentti Zelenskyi vieraili Butshassa – puhui tunteikkaana tapahtumista: “Tämä on enemmän kuin kansanmurha” 2:23
Tältä näytti presidentti Zelenskyin vierailu Butshassa – puhui tunteikkaana tapahtumista: “Tämä on enemmän kuin kansanmurha”.

Roomalaiskatolisen kirkon johtaja, paavi Franciscus on tuominnut Ukrainan Butshassa lähellä Kiovaa nähdyn "kammottavan julmuuden".

Paavi esitteli tilaisuudessa lippua, jonka kerrottiin olevan peräisin Butshasta. Alueelta löydettiin suuri määrä surmattuja siviilejä sen jälkeen, kun Ukrainan asevoimat ottivat sen jälleen haltuunsa venäläismiehittäjien vetäydyttyä.

 Viimeaikaiset uutiset Ukrainan sodasta ovat helpotuksen ja toivon sijasta todistaneet uusista julmuuksista, kuten Butshan joukkosurmasta. Mitä kammottavimpia julmuuksia on tehty puolustuskyvyttömiä siviilejä, naisia ja lapsia kohtaan. Näiden uhrien viaton veri huutaa taivaisiin ja anoo armoa, paavi sanoi Vatikaanissa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjä on syyllistynyt sotarikoksiin ja kansanmurhaan. Venäjä on kiistänyt surmanneensa siviilejä ja on väittänyt kuvia Butshasta yhtäältä lavastetuiksi ja toisaalta syyttänyt ukrainalaisia veriteoista, jotka olisi tehty vasta venäläisten vetäytymisen jälkeen.

Satelliittiyhtiö Maxarin julkaisemista kuvista kuitenkin näkyy, että osa siviilien ruumiista oli Butshan kaduilla jo maaliskuussa venäläismiehityksen aikaan.

MTV paikan päällä Butshassa – tältä näyttää kauhuja kokeneessa kaupungissa 4:39
MTV paikan päällä Butshassa – tältä näyttää kauhuja kokeneessa kaupungissa. Video saattaa sisältää järkyttävää kuvamateriaalia.

Lue myös:

    Uusimmat