Butsha on vasta alkua: Silmitöntä tuhoa ja siviilien murhia Borodjankassa – sotilaat jättivät järkyttävän näyn Oksanan kotiin

CNN:n raportti näyttää silmitöntä tuhoa ja siviileihin kohdistunutta väkivaltaa Borodjankassa 3:03
Katso CNN:n raportti tuhoista Borodjankassa. Huomioithan, että sisältö voi järkyttää osaa katsojista.

Borodjankan kaupungissa on alkanut paljastua laajoja tuhoja ja väkivaltaa siviilejä kohtaan. Borodjanka tulee seuraavana isompana kaupunkina vastaan, kun Kiovasta jatkaa matkaansa eteenpäin surullisenkuuluisasta Butshasta.

Suru ja viha olivat läsnä Borodjankassa tiistaina, kun kaupunkiin palanneet asukkaat tarkastelivat tuhoja. Osa rakennuksista oli täysin maan tasalla, ja kaduilla lojui siviilien ruumiita.

Venäjän joukot ovat vetäytyneet Kiovaa ympäröivistä kaupungeista ja kylistä viime viikon lopulla ja alkuviikosta.

Paikallinen asukas Oksana Kostychenko ja hänen aviomiehensä kutsuivat CNN:n toimittajan katsomaan taloaan, jossa venäläissotilaat olivat majailleet.

– Alkoholia on kaikkialla. Tyhjiä pulloja käytävillä ja tavaroiden alla. He polttivat paljon, tumppasivat pöydille, Oksana näyttää asuntonsa kaaosta.

Talon takapihalla makaa pariskunnalle tuntemattoman miehen ruumis.

Hänen kätensä ja jalkansa on sidottu, ja housut vedetty nilkkoihin. Kehossa näkyy suuria ruhjeita, ja hylsyjä makaa yhä ruumiin vierellä.

Voit katsoa CNN:n videoreportaasin Borodjankasta kokonaisuudessaan artikkelin alusta. Huomioithan, että sisältö voi järkyttää osaa katsojista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Siviilien ruumita löytyy pitkin kaupunkia

Ukrainan viranomaiset ovat varoittaneet, että Kiovan pohjoispuolella sijaitsevista kaupungeista ja kylistä voi paljastua Butshaakin kauheampaa tuhoa. Butshasta paljastui viikonloppuna näky, jota esimerkiksi Ukrainan johto on kuvaillut kansanmurhaksi.

Borodjankassa näky ei ole Butshaa parempi.

CNN:n seurasi myös vapaaehtoisia, jotka etsivät ruumiita kuljettaakseen ne tutkimuksiin. He löysivät muun muassa kadulla makaavan henkilön, jota oli ammuttu kesken polkupyöräilyn, ja vanhan miehen, joka oli yhä autossa luodinreikä päässään ja rinnassaan. Yksi ruumis oli poltettu tunnistamattomaksi.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Kuolleiden lukumäärä ei ole vielä selvillä, sillä viranomaiset eivät tiedä, kuinka paljon asuinrakennuksissa on ollut ihmisiä. Raunioista löytyy jatkuvasti uusia uhreja.

Borodjankan pormestarin Georgii Yerkon mukaan kuolleita uskotaan olevan yli 200. Borodjankassa oli ennen Venäjän hyökkäystä noin 12 500 asukasta.

– Viemme löytämämme ruumiit [lähikaupunkiin] Bila Tserkvaan ruumishuoneelle, jossa selvitetään kuolinsyyt, kertoo poliisissa työskentelevä Vladimir uutistoimisto Reutersille.

Viranomaiset eivät tiedä, kuinka paljon asuinrakennuksissa on ollut ihmisiä. Raunioista löytyy jatkuvasti uusia uhreja.

Yhä useampi maa on yhtynyt siihen, että Venäjän siviileihin kohdistama väkivalta täyttää sotarikosten merkit.

Venäjä on puolestaan torjunut syytökset tekaistuina ja provokaationa.

Katso videolta, kuinka asukkaat tutkivat tuhoja Borodjankassa. Huomioithan, että sisältö voi järkyttää osaa katsojista.

Asukkaita odotti käsittämättön tuho Borodjankassa:"Katsokaa, tässä on kaikki mitä on jäljellä" 3:56

Lue myös:

    Uusimmat