Mainos

Bush nuorempi virallisesti presidenttiehdokkaaksi

Texasin kuvernööri George W. Bush on virallisesti Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas.

Philadelphiassa meneillään olevassa puoluekokouksessa äänestäneiden valitsijamiesten määrä ylitti myöhään eilen tarvittavan 1034 valitsijan rajan, näin Bushista tuli presidenttiehdokas.

Bushin valintahan oli silkka muodollisuus, sillä hänellä ei ollut enää kokouksen aikana vastaehdokkaita. Bush saapui itse vasta keskiviikkona kokouspaikalle. Varhain torstaiaamuna Suomen aikaa puolueen varapresidenttiehdokkaaksi nimetty entinen puolustusministeri Dick Cheney piti puheen, jossa hän hyväksyi nimityksensä.

Cheney lupasi puheessaan "suuria muutoksia Washingtoniin" ja hän sanoi Bushin työskentelevän molempien puolueiden kanssa yhteistyössä, jos hänet valitaan Valkoiseen taloon. Cheney muistutti kokousväkeä 25-vuotisesta poliittisesta kokemuksestaan: hän on ehtinyt toimia jo kolmen presidentin, eli Nixonin, Fordin ja Bushin, hallinnossa.

Mielenosoitukset laantuivat

Kokoustaan pitävää republikaanipuoluetta vastaan suunnatut mielenosoitukset näyttivät hieman laantuneen eilen, vaikka niiden pelättiin yltyvän entisestään. Alustavien tietojen mukaan keskiviikkona pidätettiin vain noin 50 mielenosoittajaa. Tiistaina poliisi korjasi talteen yli 300 riehumaan yltynyttä mielenosoittajaa, yhteenotoissa loukkaantui 15 poliisia.

Philadelphiaan kerääntyneet mielenosoittajat ovat näreissään mm. republikaanien kielteisestä kannasta aborttioikeuteen ja puoltavasta suhtautumisesta kuolemanrangaistukseen.

Entisen presidentin Gerald Fordin sairastuminen huolestutti puoluekokousväkeä. Kokoukseen osallistunut Ford joutui keskiviikkona sairaalaan, jossa hänen todettiin saaneen kaksi lievää aivoinfarktia. Lääkäreiden mukaan Ford voi jo huomattavasti paremmin ja hänen odotetaan toipuvan täysin. Ford on sairaalassa tutkimuksissa arviolta viikon ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.