Mainos

Bush ja Cheney senaatin komission kuultavaksi

Syyskuun 2001 terrori-iskuja edeltäviä tapahtumia selvittävä senaatin komissio kuulee huomenna presidentti Bushia ja varapresidentti Cheney'ä.

Valkoinen talo on asettanut tiukat rajat istunnolle, jossa syyskuun 2001 terrori-iskuja edeltäviä tapahtumia selvittävä senaatin komissio kuulee presidentti George W. Bushia ja varapresidentti Richard Cheney'ä.

Ainoalaatuinen istunto pidetään suljetuin ovin, sitä ei nauhoiteta eikä pikakirjoittaja saa kirjata puheiden sisältöä sanasta sanaan. Valkoisen talon tiedottajan Scott McClellanin mukaan istunnosta tehdään kuitenkin yksityiskohtaisia muistiinpanoja. Bush ja Cheney eivät myöskään todista senaatin komissiossa valaehtoisesti.
Istunto pidetään huomenna. Bush on vain vastahakoisesti suostunut komission kuultavaksi, ja hänen turvallisuuspoliittinen neuvonantajansa Condoleezza Ricekin vastasi komission kysymyksiin vasta pitkän taivuttelun jälkeen.

Bushin hallinto on joutunut puolustuskannalle sen jälkeen kun komission kuulemat asiantuntijat ovat arvostelleet Valkoista taloa terroriuhkan vähättelystä. Republikaani- ja demokraattiedustajista koostuvan komission on määrä julkistaa loppuraporttinsa heinäkuun lopulla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.