Mainos

Bush ei salli alaistensa todistavan tuomarijupakassa

Bush varoittaa vastustavansa kongressin mahdollisia yrityksiä viedä Valkoisen talon virkamiehiä oikeuteen jutussa, jota hän nimitti näytösoikeudenkäynniksi.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ei salli alaistensa todistavan oikeudessa kiistassa, joka koskee liittovaltion syyttäjien erottamista.

Bushin mukaan Valkoisen talon virkamiehiä voidaan tarvittaessa kuulla yksitellen pienimuotoisissa kuulemistilaisuuksissa, mutta ei oikeudessa valan velvoittamina. Hän varoittaa vastustavansa kongressin mahdollisia yrityksiä viedä Valkoisen talon virkamiehiä oikeuteen jutussa, jota hän nimitti näytösoikeudenkäynniksi.

Bush myös on myös ilmaissut uudelleen tukensa oikeusministeri Alberto Gonzalesille, jota on vaadittu eroamaan jupakan vuoksi.

Kongressia hallitsevat demokraatit haluavat selvittää perinpohjaisesti sen, miksi kahdeksan liittovaltion syyttäjää erotettiin virastaan viime vuonna. Valkoisen talon mukaan tuomarit erotettiin näiden tekemien virheiden takia. Demokraattien piirissä epäillään kuitenkin, että potkujen taustalla olivat poliittiset syyt.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.