Mainos

Burman lähetystöväkeä panttivankeina Bangkokissa

Aseistetut miehet hyökkäsivät tänään Burman suurlähetystöön Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa ja ottivat ainakin 30 ihmistä panttivangeiksi, heidän joukossaan diplomaatteja ja ulkomaalaisia. Hyökkääjät vaativat, että heidät lennätetään Thaimaan ja Burman rajalle. Rynnäkkökiväärein ja kranaatein aseistautuneet miehet vastasivat neuvottelutarjouksiin ampumalla ilmaan. Kaikki lähetystössä olevat ihmiset olivat kuitenkin vahingoittumattomia, kertoi yksi puhelimitse tavoitettu kanadalainen panttivanki.

Uutistoimistoille toimittamassaan lausunnossa hyökkääjät vaativat Burman sotilashallitusta vapauttamaan poliittiset vangit, ryhtymään vuoropuheluun opposition kanssa ja kutsumaan koolle vaaleilla valitun parlamentin. Ryhmä kutsui itseään "Voimakkaiksi burmalaisiksi opiskelijasotureiksi" ja sanoi toimivansa erillään burmalaisista opiskelijajärjestöistä ja oppositiosta. Suurin burmalaisten opiskelijoiden järjestö sanoi jo aiemmin tänään, ettei sillä ole mitään tekemistä tapahtumien kanssa.

Hyökkääjien mukaan heidän tarkoituksenaan ei ole vahingoittaa panttivankeja. Samalla he vakuuttivat olevansa valmiita kuolemaan asiansa puolesta, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta. Panttivankien joukossa on useita ranskalaisia, kanadalaisia, malesialaisia, singaporelaisia, thaimaalaisia sekä yksi amerikkalainen ja saksalainen. Hyökkääjät, joita poliisin mukaan on noin 12, vapauttivat perjantaina kolme thaimaalaista panttivankia. Miehet poistivat lähetystörakennuksen katolta Burman lipun ja nostivat tilalle toisen, maan demokratiataistelua symboloivan riikinkukkolipun.

Bangkokin keskustassa sijaitsevaa lähetystörakennusta piiritti kolmisensataa raskaasti aseistautunutta poliisia. Poliisi sijoitti lisäksi tarkka-ampujia lähitalojen katoille. Bangkokin poliisipäällikkö kehotti kuitenkin joukkojaan odottamaan ja antamaan neuvotteluille mahdollisuuden.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.