Bundesliigan suurseuran rämpiminen jatkuu

Schalken rämpiminen jalkapallon Saksan Bundesliigassa jatkuu. Seuran voitottomien otteluiden putki venähti jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun se hävisi vieraissa Fortuna Düsseldorfille 1–2.

Schalkella näytti olevan jo mahdollisuus putken katkaisemiseen, kun Weston McKennie puski vieraat johtoon tauon jälkeen. Düsseldorfin Rouwen Hennings ja Kenan Karaman tekivät kuitenkin hetkeä myöhemmin kaksi maalia viiden minuutin sisään.

Gelsenkirchenin ylpeys on nyt hävinnyt kaikki kolme otteluaan sen jälkeen, kun Bundesliiga pääsi jatkumaan koronatauon jälkeen. Sen edellinen voitto on tammikuulta.

Schalke on valahtanut sarjataulukossa yhdeksänneksi, kun se oli vielä joulukuun alussa kolmantena.

Karsijan paikalla oleva Düsseldorf puolestaan nousi pisteen päähän Mainzista, joka pelasi 1–1-tasapelin Union Berlinin vieraana.

Hertha nousi tasapeliin

RB Leipzigilla oli hyvä mahdollisuus nousta sarjakakkoseksi, mutta se menetti ottelun lopussa johtonsa kotikentällä berliiniläistä Herthaa vastaan. Koronatauon jälkeen vahvasti pelannut Hertha pelastautui 2–2-tasapeliin.

Kotijoukkue Leipzig oli hätää kärsimässä, kun sen puolustaja Marcel Halstenberg poistettiin 63. minuutilla kentältä hänen taklattuaan Matheus Cunhaa. Viisi minuuttia tämän jälkeen Herthan norjalaisvahti Rune Jarstein kuitenkin imuroi Patrik Schickin laukauksen sisään, ja Leipzig johti 2–1.

Niitti tasapelille tuli, kun kotijoukkueen vaihtomies Ademola Lookman kaatoi Cunhan rangaistusalueella. Krzysztof Piatek tasoitti rankkarista 82. minuutilla 2–2:een.

Hertha on ottanut koronatauon jälkeisistä kolmesta ottelusta seitsemän pistettä yhteismaalein 9–2. Se on liigassa kymmenentenä.

Leipzig jatkaa kolmantena. Voitolla se oli noussut toiseksi ohi Borussia Dortmundin.

Keskiviikkoillan muissa otteluissa Hoffenheim kaatoi Kölnin 3–1 ja Augsburg ja Paderborn pelasivat maalittoman tasapelin.