Niklas Moisanderin ja Lukas Hradeckyn seurat kärsivät vihmovat tappiot Saksassa

Werder Bremenin ja joukkueen suomalaiskapteenin Niklas Moisanderin toiveet säilyä jalkapallon Saksan Bundesliigassa ohenivat entisestään, kun joukkue kärsi Mainzille 1–3-vierastappion liigan toiseksi viimeisellä kierroksella.

Mainz karkasi puolessa tunnissa kahden maalin johtoon ruotsalaisen Robin Quaisonin ja hollantilaisen Jean-Paul Boetiuksen osumilla. Yuya Osakon kavennus ottelun 58. minuutilla herätti bremeniläisten toiveet eloon, mutta lopulta Edimilson Fernandesin 3–1-maali 85. minuutilla ratkaisi voiton Mainzille.

Bremen jatkaa liigassa toiseksi viimeisenä sarjaputoajan paikalla. Joukkueen ero kolmanneksi viimeisenä majailevaan ja liigakarsintapaikassa kiinni olevaan Düsseldorfiin on kaksi pistettä.

Bremen lukeutuu Saksan perinteikkäimpiin liigaseuroihin, sillä se on pelannut vain yhden kauden alemmalla sarjatasolla sen jälkeen kun Bundesliiga perustettiin 1963. Luoteissaksalaiset kohtaavat viimeisellä kierroksella kotonaan Kölnin, Düsseldorf matkustaa Union Berlinin vieraaksi. Düsseldorfin maaliero on Bremeniä parempi, joten sille riittänee myös tasapeli karsintapaikan varmistamiseen.

Düsseldorfilla oli mahdollisuus sinetöidä Bremenin putoaminen jo lauantaina, mutta joukkue joutui tyytymään 1–1-tasapeliin Augsburgin kanssa.

Leverkusen alavireessä

Bayer Leverkusenin suomalaisvahti Lukas Hradecky antautui kahdesti keskikastiin kuuluvan Hertha Berlinin vieraana, joka nappasi Leverkusenista 2–0-yllätysvoiton. Leverkusen putosi tappion myötä viidenneksi eikä joukkue ole enää kiinni Mestarien liigan paikassa. Neljänneksi kiilasi Mönchengladbach, joka kukisti sarjajumbo Paderbornin vieraissa 3–1.

Borussia Dortmund kaatoi vieraissa RB Leipzigin 2–0 ja varmisti sarjan kakkossijan. Dortmundin 19-vuotias norjalaissensaatio Erling Braut Haaland viimeisteli keltamustien molemmat maalit. Leipzig on kolmantena pisteen edellä Mönchengladbachia.

Kahdeksannen perättäisen liigamestaruuden tiistaina varmistanut Bayern München kaatoi Freiburgin kotonaan 3–1. Bayernin puolalaistykki Robert Lewandowski iski kaksi maalia, ja hyökkääjätähdestä tuli 33 maalilla eniten liigamaaleja yhden Bundesliiga-kauden aikana iskenyt ulkomaalaispelaaja.

Vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan yhden liigavoiton keränneen Schalken saksalais-suomalainen puolustaja Malick Thiaw tuli kentälle 69. minuutilla Wolfsburgia vastaan. Wolfsburg ryöpytti gelsenkircheniläisiä vieraskentällä 4–1.

Bundesliigan viimeinen kierros pelataan viikon päästä lauantaina.