Budjettilomalle Eurooppaan? Näin majoitut edullisesti

Mielitkö vielä tänä kesänä kaupunkilomalle Eurooppaan, mutta reissun pitäisi onnistua pienellä budjetilla? Nappaa tästä hotellivertailusivusto Trivagon listaamat edulliset, mutta laadukkaat majoitusvinkit.

Hotellihaku Trivago listasi kymmenen hotellia, joissa yöpymällä pääset ihastelemaan Euroopan suurkaupunkeja pienemmälläkin budjetilla. Oli suunnitelmissasi sitten nähdä Brandenburgin portti Berliinissä, ihastella Akropolista Ateenassa tai sivistää itseäsi taidemuseo Museo del Pradossa Madridissa, näissä hotelleissa yöpymällä pysyt matkabudjetissa laadusta tinkimättä.

1. Days Hotel Riga VEF, Riika, Latvia

Days Hotel Riga VEF sijaitsee keskeisessä osassa Riikaa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Riian vanhastakaupungista. Kauniilla säällä hotellivieraat voivat nauttia hotellin ravintola Sunnyn isosta terassista ja illalla kuudennen kerroksen musiikkibaari Sunny Melody kutsuu vierailijat rentoutumaan hyvän musiikin parissa. Jos rentoutumien hälyn keskellä ei onnistu, meditoimiselle on varattu myös oma huoneensa hotellin ensimmäisestä kerroksesta. Riika on Baltian suurin kaupunki, jonka keulakuva, historiallinen vanhakaupunki Mustapäiden taloineen, kuuluu Unescon maailmanperintökohdelistalle.

Majoitus hotellissa kustantaa alkaen 16 euroa henkilö kahden hengen huoneessa olotels.comin kautta (19–22.7.2013).

2. Vitkov Hotel, Praha, Tšekki

Vitkov sijaitsee Žižkovin historiallisella alueella, lähellä Vitkovin monumenttia ja Žižkovin hautausmaata, jonne esimerkiksi kirjailija Franz Kafka on haudattu. Yöpyessään äskettäin remontoidussa hotellissa matkailijat pääsevät nauttimaan tilavista huoneista sekä hotellin ravintolan tarjoamista kansainvälisistä ruuista. Prahassa matkailijan kannattaa tutustua yhteen maailman vanhimmista kivisilloista, kuuluisaan goottilaistyyliseen Kaarlensiltaan. Muita suosittuja turistinähtävyyksiä sadan tornin kaupunkinakin tunnetussa Tšekin pääkaupungissa ovat Prahan vanhakaupunki, Prahan linna ja Malá Strana.

Hotellissa voi yöpyä alkaen 20 euron hintaan per henkilö kahden hengen huoneessa aamiaisella olotels.comin kautta (19–22.07.2013).

3. Silken Torre Garden Hotel, Madrid, Espanja

Silken Torre Garden on kolmen tähden hotelli Madridissa. Metroasema Alsacia sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä hotellista ja tarjoaa vierailijalle nopeat yhteydet kaupungin kaikkiin nähtävyyksiin. Hotellin ravintola La Torren ja kahvila-baarin menusta sekä Espanjan auringosta pääsee kesällä nauttimaan hotellin terassilla, jonne mahtuu jopa 125 henkeä. Espanjan kuninkaallisen palatsin vieressä sijaitsee yksi maailman tärkeimmistä taidemuseoista, Museo del Prado. Yhdessä kahden muun taidemuseon kanssa se muodostaa kaupungin keskustaan niin sanotun taiteen kultaisen kolmion, jossa on esillä yksi maailman hienoimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista.

Yö hotellissa maksaa alkaen 20 euroa henkilö kahden hengen huoneessa olotels.comin kautta (19–22.07.2013).

4. Royal Park Boutique Hotel, Budapest, Unkari

Royal Park Boutique Hotel sijaitsee Budapestin itäistä rautatieasemaa vastapäätä, mikä tarjoaa matkailijalle hyvät lähtökohdat kaupunkiin tutustumiseen. Keskustaan on hotellilta vain kymmenen minuutin kävelymatka. Hotellin aulabaarissa janoisella matkailijalla on varaa valita laajasta valikoimasta kansainvälisiä kahveja ja muita juomia. Budapestiä pidetään Itä-Euroopan muotimetropolina. Unkarin pääkaupungin vaikuttavaan kaupunkikuvaan kuuluvat Tonavan rannat, romanttinen Budan linna ja kuuluisa bulevardi Andrássy út kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle. Tonavan varrella sijaitsevassa suurkaupungissa toimii myös maailman toiseksi vanhin maanalainen.

Royal Park Boutique Hotelin yö kustantaa alkaen 22 euroa henkilö kahden hengen huoneessa olotels.comin kautta (19–22.07.2013).

5. City Hotel Tallinn, Tallinna, Viro

City Hotel Tallinna sijaitsee Toompean mäen juurella, vain lyhyen kävelymatkan päässä Toompean linnasta. Hotelli toivottaa vieraansa tervetulleeksi tilavalla aulalla, jonka suuri kivinen holvikäytävä ja moderni sisustus yhdistelevät onnistuneesti uutta ja vanhaa. Hotellissa voi myös levähtää uudessa kirjastohuoneessa nauttimassa kahvia tai teetä hyvän kirjan ääressä. Tallinnaa pidetään Baltian helmenä, joka erottuu kulttuurihistoriallisilla rakennuksillaan. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat historiallinen vanhakaupunki, Aleksanteri Nevskin katedraali ja Tanskan kuninkaan piha.

Yö hotellissa on hinnaltaan alkaen 23 euroa henkilö kahden hengen huoneessa otel.comin kautta (26–29.07.2013).

6. The Kelvin Hotel, Glasgow, Skotlanti

The Kelvin sijaitsee Glasgow’n trendikkäässä West Endissä, lähellä useita kaupungin parhaita baareja ja ravintoloita. Hotellin viktoriaanisessa rakennuksessa on upea ruokailuhuone, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja lämminhenkisesti sisustetut huoneet. Glasgow on yliopistoistaan tunnettu kulttuurikaupunki, josta matkailija löytää paljon museoita, teattereita sekä arkkitehtuuria. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsee yksi Glasgow’n tärkeimmistä turistinähtävyyksistä ja arkkitehtuurin helmistä, vanha goottilaistyylinen Glasgow’n katedraali.

Hotellissa voi majoittua hintaan alkaen 26 euroa henkilö kahden hengen huoneessa ebookers.fin kautta (26–29.07.2013).

7. Best Western Grand City Berlin, Berliini, Saksa

Berliinin keskustan pohjoisosassa sijaitseva Best Western Grand City Berlin tarjoaa matkailijalle optimaaliset kulkuyhteydet niin Berliinin kuin Saksankin eri osiin. Palkitussa hotellissa yöpyjät pääsevät nauttimaan hotellin klassisesti sisustetuista huoneista korkeine kattoineen ja panoraamaikkunoineen. Berliinin symbolinakin tunnettu Brandenburgin portti, Valtiopäivätalo sekä Itä-Berliinin tunnetuin rakennus, tv-torni, ovat Saksan pääkaupungin merkittävimpiä turistinähtävyyksiä. Nähtävyyksien lisäksi Berliinissä on vuoden ympäri paljon kulttuuritapahtumia, mikä houkuttelee jatkuvasti turisteja Saksan suurimpaan kaupunkiin.

Yö hotellissa on hinnaltaan alkaen 23 euroa henkilö kahden hengen huoneessa aamiaisella otel.comin kautta (26–29.07.2013).

8. Austria Trend Favorita Hotel, Wien, Itävalta

Austria Trend Favorita Hotel sijaitsee lähes Wienin keskustassa, vain seitsemän minuutin päässä Wienin sydämestä. Tunnelmaltaan klassisen hotellin baari tarjoilee vieraille juomia iltapäivän neljästä puoleen yöhön modernissa ympäristössä. Tonavan rantakaupungin sydän on sen vanhakaupunki keskipisteenään Pyhän Tapanin katedraali, joka on ikuistettu Itävallan kymmenen sentin eurokolikkoon. Sekä kaupungin vanha keskusta, että keisarillinen kesäpalatsi Schönbrunnin linna kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Hotellin hinta on alkaen 23 euroa henkilö kahden hengen huoneessa ebookers.fin kautta (26–29.07.2013).

9. Chic Athens Hotel, Ateena, Kreikka

Chic Athens Hotel sijaitsee Ateenan keskustassa lähellä Omonia-aukiota. Hotelli on klassinen 1900-luvun rakennus, jonka huoneet sitä vastoin ovat modernit ja uusimmalla tekniikalla varustellut. Linnavuori Akropolis keskipisteenään juhlatemppeli Parthenon on Unescon maailmanperintökohde sekä Ateenan suosituin nähtävyys, jossa vierailee vuosittain viisi miljoona turistia. Kreikan pääkaupungissa vierailevan kannattaa myös suunnata askeleensa idylliseen Plakaan, Ateenan vanhaankaupunkiin, jonka sokkeloissa toimii paljon kauppoja ja ravintoloita.

Hotellissa voi yöpyä alkaen 25 euroa henkilö kahden hengen huoneessa aamiaisella otel.comin kautta (19–22.07.2013).

10. Ipanema Park Hotel, Porto, Portugali

HF Ipanema Park Hotel sijaitsee Portossa, Lordelo do Ouron kaupunginosassa. Hotelli tarjoaa yöpyjilleen mahdollisuuden uima-altaassa pulikoimiseen, kuntosalilla treenaamiseen ja squashin peluuseen. Jos urheilu ei kiinnosta, matkailija voi nauttia Douro-suistoon avautuvasta upeasta näkymästä hotellin kattoterassin uima-altaalla. Porton historiallinen keskusta kuuluu rakennuksineen ja muistomerkkeineen Unescon maailmanperintökohteisiin. Portugalin toiseksi suurimman metropolialueen keskuksen keskeisiä nähtävyyksiä ovat myös Porton katedraali, kellotorni Torre dos Clérigos sekä alueella sijaitsevat portviinikellarit.

Yö hotellissa kustantaa alkaen 26 euroa henkilö kahden hengen huoneessa olotels.comin kautta (26–29.07.2013).

Lähde: Trivago.fi

Kuvat: Colourbox.com, Austria Trend Favorita Hotel/Walter Luttenberger, The Kelvin Hotel, City Hotel Tallinn, Royal Park Boutique Hotel, Silken Torre Garden Hotel, Vitkov Hotel, Days Hotel Riga VEF, Best Western Grand City Berlin, Chic Athens HiTech Hotel, HF Ipanema Park

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja