Mainos

Buckinghamin palatsin tulipalo alkoi WC-tilasta

Illalla syttynyt tulipalo Buckinghamin palatsin länsisiivessä sai alkunsa wc-tilasta.

Buckinghamin palatsi

Palomiehet ja poliisi ovat tutkineet Buckinghamin palatsin tulipalon syttymissyytä ja todenneet sen alkaneen rakennusken läntisessä siivessä sijaitsevasta käyttämättömästä wc:stä. Poliisi on jo ilmoittanut, ettei se usko tuhopolton mahdollisuuteen.

Palatsin edustajan mukaan palo eristettiin nopeasti, eikä pahempia tuhoja ole ilmeisesti päässyt tapahtumaan. Palatsin arvoesineet ja taideteokset ovat säilyneet ehjinä. Matot ovat tosin kärsineet vesivahingoista sammutustöiden yhteydessä.

Tulipalo sai alkunsa hieman ennen iltayhdeksää kesken pop-konsertin harjoituksen, joka liittyi kuningatar Elisabethin vallassaolon 50-vuotisjuhlallisuuksiin. Liekkejä näkyi palatsin takaosassa sijaitsevalla terassilla.

Palatsi ja sen lähialue evakuoitiin heti eikä kukaan loukkaantunut. Kuninkaallisen perheen jäseniä ei ollut tapahtumahetkellä palatsissa.

Palatsin konsertti tänään


Suuri rockkonsertti järjestetään tänään Lontoossa huolimatta Buckinghamin palatsin tulipalosta.

Englannin kuningattaren 50-vuotisen valtakauden kunniaksi järjestettävän rockkonsertin pelättiin aluksi peruuntuvan, sillä konserttialue sijaitsee lähellä palopaikkaa; palatsin puutarhassa. Sadat ihmiset evakuoitiin kesken musiikkitapahtuman kenraaliharjoitusten, mutta järjestäjät uskovat saavansa yön aikana kaiken kuntoon tämänpäiväistä konserttia varten.

Noin 12 000 ihmistä on tulossa nauttimaan mm. sir Elton Johnin, sir Paul McCartneyn sekä Joe Cockerin musiikista.
(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.