Mainos

Brunila: Uusia leikkauksia voi vielä tulla

Metsäteollisuus, toimitusjohtaja Anne Brunila. Kuva: Lehtikuva

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Anne Brunila arvioi MTV:n uutisille, että tämänpäiväiset rajut leikkausuutiset UPM-Kymmeneltä ja Stora Ensolta eivät ehkä jää viimeisiksi. Irtisanomisia ja tehtaiden sulkemisia voi siis olla vielä tulossa.

- Ei ole poissuljettua, etteikö rakennemuutos edelleen jatku metsäteollisuudessa, Brunila toteaa.

- Toimintaympäristö on hyvin vaikea ja tällä hetkellä on vaikea ennakoida miten hyvin ja millaisilla kustannuksilla tehtaat jatkossa saavat raaka-ainetta.

Brunila sanoo, että leikkausten perimmäisinä syinä ovat raaka-ainekustannusten, energiakustannusten ja kuljetuskustannusten nousu. Lisäksi Brunila muistuttaa että, Venäjän puutullit ovat nostaneet tuontipuun erittäin kalliiksi eikä puuta ole kannattavaa jalostaa Suomessa.

- Ensi vuoden alusta alkaen puuta ei voida enää tuoda ollenkaan Suomeen Venäjältä, koska tullihinnat karkaavat pilviin, Brunila laskeskelee.

Markkinoilla kysynnän rakenne on myös Brunilan mukaan muuttunut. Osassa tuotteista on ylikapasiteettia, mutta toisaalta kysynnän kasvu on ollut hidasta.

- Pitkällä aikavälillä nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta Suomella voi olla jatkossakin kilpailukykyinen ja vahva metsäteollisuus, Brunila uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.