Ravitsemusterapeutti: Tavallinen yrtti on ihmelääke vaihdevuosiin

Ravitsemustieteilijä Alison Cullen uskoo, että yrttilääkintä voi helpottaa vaihdevuosioireita.

Kuumia aaltoja ja hikoilua – harva selviää vaihdevuosista ilman oireita. Entisaikoina ennen hormonihoitoja helpotusta haettiin homeopaattisista hoitomenetelmistä eli kasveista ja yrteistä. Isossa-Britanniassa tunnettu ravitsemusterapeutti Alison Cullen uskoo, että salviasta olisi yhä apua kuumissa aalloissa kärvisteleville naisille.

– Salviaa voi nauttia vaikka olisikin muita lääkityksiä ja niin pitkään kuin haluaa. Se vaikuttaa nopeasti, mikä on hienoa, sillä jos kärsit kuumista aalloista, olosi voi olla todella tuskallinen, rohdosvalmisteyrityksen kouluttajanakin toimiva Cullen kehuu.

Cullenin mukaan suurimmat hyödyt salviasta saa irti käyttämällä salviauutetta tai vaihtoehtoisesti tabletteja, joissa vaikuttavat ainesosat ovat helpossa ja tiivistetyssä muodossa. Miksi kotipihalta tai kaupan kasvishyllystä poimittu salvia ei kelpaa?

– Et tiedä, paljonko tuoretta salviaa tarkalleen tarvitsisit. Tuoretta salviaa tulisi syödä aikamoisia määriä, jolloin yrtistä voi olla jo haittaakin, Cullen perustelee.

Mitä muita ravintovinkkejä Cullenilla on vaihdevuosiin? Lue!

Osaatko hyödyntää salviaa? Katso ohjeet!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja