Mainos

Brittipolittikko vankeuteen väärästä valasta

Ylähuoneen jäsen ja konservatiivisen puolueen entinen varapuheenjohtaja Jeffrey Archer tuomittiin tänään Lontoossa neljäksi vuodeksi vankeuteen väärästä valasta ja oikeuden vastustamisesta.

Oikeuden mukaan Archer valehteli ja kirjoitti valheellisia päiväkirjoja saadakseen noin viiden miljoonan markan kunnianloukkauskorvauksen Daily Star -lehdeltä vuonna 1987. Lehden mukaan Archer oli ollut sukupuoliyhteydessä prostituoidun kanssa. Archer kiisti kaikki syytteet, ja lehti tuomittiin maksamaan korvaukset.

Archer nousi yleisen mielenkiinnon kohteeksi ensi kertaa vuonna 1974, kun hän jätti parlamenttipaikkansa velkaongelmiensa vuoksi. Rahavaikeudet Archer voitti kirjoittamalla sarjan suosittuja novelleja. Bestsellereiksi nousseet jännityskertomukset kasvattivat miehen henkilökohtaisen omaisuuden arviolta puolen miljardin markan suuruiseksi.

Archer toimi konservatiivien varapuheenjohtajana 80-luvulla. Hän oli myös Margaret Thatcherin suosikki. Archerin poliittinen ura keskeytyi vuonna 1999 hänen entisen ystävänsä paljastettua, että kirjailija oli pyytänyt valehtelemaan alibistaan kunnianloukkausoikeudenkäynnissä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.