Brittipari erosi esikoisensa kuoleman jälkeen – korona toi heidät takaisin yhteen

Morsian kuoli ennen häitä – hääkuvausyritys ei suostunut palauttamaan rahoja 1:16
Morsian menehtyi ennen häitä, mutta hääkuvausyritys ei suostunut palauttamaan rahoja.

Ensimmäisen yhteisen lapsen kuolema laittoi Emman ja Deanin avioliiton koetukselle.

40-vuotias Emma ja hänen miehensä Dean kertovat Daily Mailin haastattelussa siitä, miten heidän esikoisensa kuolema ajoi heidät erilleen, mutta että yhteinen sävel löytyi uudelleen koronakevään aikana. 

Joulukuussa 2013 brittiläinen Emma oli kuudennella kuulla raskaana. Hän odotti hänen ja aviomiehensä Deanin ensimmäistä yhteistä lasta. Emmalla on poika aiemmasta suhteestaan. Emma ja Dean olivat menneet naimisiin kolme kuukautta aiemmin.

Joulukuussa Emma joutui yllättäen sairaalaan, koska lapsivesi oli mennyt. Lääkärit totesivat, että Emmalle oli kehittynyt verenmyrkytys ja hänelle sanottiin, että synnytys pitäisi käynnistää, koska hän oli niin huonossa kunnossa.

Emma vastusteli. Hän pelkäsi, että lapsi ei jäisi henkiin.

Dean joutui tekemään hurjan päätöksen

Jossain vaiheessa Emma meni tiedottomaan tilaan. Lääkärit käskivät Deanin päättää, käynnistettäisiinkö synnytys vai antaisiko hän Emman kuolla. Vaikka valinta kahden vaihtoehdon välillä tuntui miehestä mahdottomalta, hän päätti lopulta, että synnytys käynnistettäisiin.

Emman ja Deanin ensimmäinen vauva syntyi kuolleena. Isaac-poika haudattiin 20. joulukuuta, noin viikko synnytyksen jälkeen.

Menetys otti koville

Tästä alkoi parin suhteen alamäki.. Emma itse koki olevansa vastuussa Isaacin kuolemasta, sillä lapsi oli kasvanut hänen sisällään. Koska hän luuli myös Deanin syyttävän häntä tapahtuneesta, hän ei kyennyt puhumaan mistään mielessään pyörivistä ajatuksista. Emman paha olo näkyi myös siinä, että hän otti tuona jouluna yliannostuksen unilääkkeitä.

Kuukaudet kuluivat. Emma yritti käydä terapissa avautumassa tilanteestaan, mutta ei kokenut luontevaksi avautua asiasta vieraalle, joka ei ollut kokenut samaa. 

Hiljattain uudessa työtehtävässä aloittanut, maksukyvyttömyystapauksien parissa työskentelevä Dean yritti ensin käydä töissä, mutta oli henkisesti rikki ja lisäksi huolissaan Emmasta. Lopulta hän irtisanoutui, koska halusi olla Emman vierellä. 

Pariskunta muutti Deanin vanhemmille, koska Dean pelkäsi koko ajan, että joku päivä löytäisi Emman heidän kodistaan kuolleena. Hän halusi, että joku muukin katsoisi Emman perään kuin hän.

Vaikeaa vuosien ajan

Myöhemmin Emma tuli uudelleen raskaaksi ja heidän poikansa Cole syntyi huhtikuussa 2015. He muuttivat pois Deanin vanhemmilta. Suhde kuitenkin rakoili, sillä Deanin oli vaikea löytää uutta työtä ja kauneudenhoitolalla työskentelevä Emma yritti tasapainotella työnsä ja vastasyntyneen hoitamisen välillä. Lisäksi he käsittelivät tunteitaan eri tavoin: Dean purki yleensä kaiken heti, kun taas Emma vaikeni, jos ei ollut valmis puhumaan.

– Isaacin kuolema vaikutti minuun valtavasti, mutta en oikeastaan ikinä saanut tilaisuutta sanoa mitään, koska yritin olla Emman tukena, mies kertoo.

Nuo vuodet olivat tuulisia. Välillä se sopivat ja taas erosivat. Kun parisuhdeterapiakaan ei ollut tuottanut tulosta, pariskunta päätti vuonna 2019 pistää lusikat jakoon lopullisesti. 

Muuttivat saman katon alle poikansa vuoksi

Koronakevään aikana, vuosi eron jälkeen, pariskunta muutti takaisin yhteen. He kokivat, että se oli ainoa tapa varmistaa, että molemmat voisivat huolehtia 5-vuotiaasta Colesta. 

– Emme saaneet nähdä perheenjäseniä tai ystäviä tai saaneet lähteä käymään missään muuallakaan. Niinpä meistä tuntui, että meidän on pakko yrittää tulla toimeen poikamme takia. Ajattelimme todella, että suhteemme on ohi, mutta halusimme asettaa Colen etusijalle.

Yhtäkkiä jää murtui

Käänteentekevä hetki tapahtui eräänä päivänä, kun Emma kuuli radiosta heidän häissään soitetun kappaleen. Häämuistot saivat Emman itkemään ja hän tajusi haluavansa olla Deanin kanssa. Hän pyysi anteeksi sitä, miten oli toiminut Isaacin kuoleman jälkeen.

– Luulen että syy suhteemme heikolle tilanteelle johtui siitä, että kyennyt kohtaamaan asioita. Mutta kun olimme karanteenissa ja hääkappaleemme alkoi soida, tajusin, että minun pitäisi tehdä kaikkeni, jotta saan pelastettua suhteemme.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alkoivat ensi kertaa puhua asioista

Emma ja Dean alkoivat ensi kertaa puhua kunnolla Isaacin kuolemasta. He löysivät toisensa uudelleen.

Emma tajusi, että Dean ei ollut koskaan syyttänyt häntä Isaacin kuolemasta. Hän ei oikeastaan ollut ikinä kunnolla käsittänyt, mitä Deanin ajatteli asiasta.

– En tajunnut, että se vaikutti hänen yhtä syvästi kuin minuun. Tajusin myös, miten paljon hän todella rakasti minua.

Deanista tuntui, että nyt ensi kertaa Emma oikeasti kuunteli, mitä hänellä oli sanottavana. Hän muistelee, että ei ollut tajunnut Isaacin kuoleman jälkeen ottaa aikaa suremiselle, koska hän halusi todistaa pärjäävänsä uudessa työssään ja tahtoi olla Emman tukena. Hän koki, että hänellä ei ollut mahdollisuutta puhua omista tunteistaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Koronasulku antoi meille mahdollisuuden puhua, Dean sanoo. 

– Kukaan ei pakottanut meitä siihen, niin vain tapahtui.

Pariskunta aikoo uudistaa vihkivalansa myöhemmin.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat