Mainos

Brittiministeri uhkaa sosiaalisen median jättiyhtiöitä uusilla säännöksillä: "Ette piittaa kokonaisesta sukupolvesta"

Sosiaalisen median jättiyhtiöille kuten Facebookille, Snapchatille ja Googlelle asetetaan uusia säännöksiä, elleivät ne tee lisää suojellakseen nuoria käyttäjiä, sanoo Britannian terveysministeri Jeremy Hunt Sunday Times -lehdessä.

Huntin mukaan yhtiöt eivät piittaa sosiaalisen median vaikutuksista nuorten hyvinvoinnille.

Hunt ei täsmentänyt, millaisiin toimiin hallitus ryhtyisi. Hän antoi yhtiöille tämän kuun loppuun asti aikaa kertoa, kuinka ne toimivat muun muassa nettikiusaamista vastaan, ja miten ne kontrolloivat nuorten netissä viettämää aikaa. 

Huntin mukaan yhtiöt eivät näytä puuttuvan siihen, että monet käyttäjistä ovat yhtiöiden itse asettamien ehtojen mukaan alaikäisiä.

Selvitys sosiaalisen median vaikutuksista terveydelle

– Pelkään että te yhdessä olette piittaamatta kokonaisesta sukupolvesta, joka altistuu liian varhain sosiaalisen median tunteille haitallisille sivuvaikutuksille. 

Googlen Britanniassa toimiva taho sanoo olevansa sitoutunut suojelemaan lapsia, ja että se on tarjonnut keinoja, joilla vanhemmat voivat asettaa rajoituksia lastensa sosiaalisen median käytölle.  

Britannian hallitus ilmoitti vastikään, että se aikoo selvityttää sosiaalisen median vaikutuksia lasten henkiselle terveydelle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.